EMNER

Jordbær Carpaccio med hvid chokolade og skum- fiduser

Dessert: Jordbær carpaccio Foto: Martin Damgård

Dessert: Jordbær carpaccio Foto: Martin Damgård

{ 1 kg nye danske jordbær { 100 g hvid chokolade { 1 dl vand { 75 g sukker { 6 bl husblas { 1/2 stang vanilje { Appelsin sirup { 1 dl appelsinsaft { 1 dl rørsukker { 1/2 stang vanilje Fremgangsmåde: Sirup koges sammen og afkøles. Vand, sukker og udblødt husblas piskes med vaniljemarv på røremaskine, til det begynder at blive hvidt og fast. Herefter skal der arbejdes hurtigt med at få massen ud af rørekedlen. Massen jævnes på en bordplade strøet med flormelis. Den afkøles og skæres ud som små kvadrater. Jordbær skæres i tynde skiver og marineres med sirup af appelsin, som koges sammen og afkøles. Ved servering rives flager af hvid chokolade ud over anretningen.