Jorden undgik dommedag i december - udsat til 2019

Ragnarok-profeter er tavse, efter katastrofen udeblev 21. december. Men nu begynder nye katastrofeteorier

VERDEN:"Hvor mange overlevende har I?".

Et australsk turistbureaus Facebook-side blev bombarderet med spørgsmål som dette få timer efter solopgang på det kontinent, der som det første vågnede op til den 21. december - dagen, hvor verden ifølge dommedagsprofeterne ville gå under.

Selvom mayaernes oldgamle kalender udløb, blev verden som bekendt ikke udslettet.

Det har dog ikke taget modet fra de såkaldte "preppers", de tusinder af især amerikanere, der forbereder sig på at overleve en katastrofe på et eller andet tidspunkt, skriver Kristeligt Dagblad.

- Dommedag udeblev. Men preppers forbereder sig på afslutningen på verden - som vi kender den, skriver American Preppers Network på sin hjemmeside.

- Det kan være at miste sit job, en cyklon, et jordskælv eller et asteroidenedfald, lyder det videre.

Netop en asteroide er vej med retning mod jorden. Den såkaldte 2002 NT7 vil passere jordkloden i 10.000 kilometers afstand i februar 2019. Med mindre den rammer.

En ny dommedagsprofet, amerikaneren David Montaigne, hævder for eksempel i bogen "End Times and 2019", at maya-kalenderens afslutning 21. december 2012 markerer indledningen på en syvårig periode, der leder op til dommedag i december 2019.

Det unge franske par i Poissy nær Paris, der i år vandt et atombeskyttelsesrum i beton, udloddet af tv-stationen National Geographic Channel som led i et reklamefremstød, kan derfor bare gemme gevinsten til næste gang, dommedag står for døren.

Siden menneskeheden undgik ragnarok før jul har de mest højrøstede dommedagsprofeter været bemærkelsesværdigt tavse, skriver Kristeligt Dagblad.

Den belgiske amatørastronom Patrick Geryls, der var en af de mest kendte, har fjernet alle de videoer på sin hjemmeside, hvor han forklarede, hvorfor verden ville gå under 21. december som resultatet af en solstorm ledsaget af en ombytning af polerne.

I den lille franske landsby Bugarach nær bjergkæden Pyrenæerne er de omkring 300 journalister fra hele verden, der ventede på, at et rumskib skulle bryde ud af et nærliggende bjerg for at redde de overlevende, rejst hjem.

Politiet, der spærrede adgangen til bjerget, observerede kun et par vandrere og anholdt to personer, der var udstyret med gasmasker og macheter, uvist i hvilken hensigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.