Jordens dag

HJØRRING:Fremstilling af urtesalte og æblemost, bagning af brød i en jordovn og undervisning i madens næringsindhold. Det er bare nogle af de ting, der kommer til at foregå rundt omkring i Hjørrings børnehaver og skoler 22. april. Den dag er det Jordens Dag. En dag, hvor der sættes forkus på miljø og sundhed. I år har de Grønne Guider i Nordjylland besluttet, at dagen skal handle om sund mad for både store og små. Det har åbenbart været et emne, der har tiltalt skolerne og børnehaverne i Hjørring. Ifølge Grøn Guide i Hjørring Carsten Bregnhøj er antallet af deltagere i år fordoblet i forhold til sidste år. Det skulle betyde, at mere end 2000 børn er med, når Jordens Dag markeres. For at inspirere institutionerne har Carsten Bregnhøj sendt et hæfte ud med idéer til, hvad man kunne lave på en sådan dag. I hæftet er der en kostcirkel, så børnene og de voksne kan se, hvad de skal spise. Hæftet indeholder desuden opskrifter på mad lavet af ting, man kan finde i naturen, så som skvalderkål, brændenælder, mælkebøtter og bøgeblade. En af de skoler, der har meldt sig, er Holmegårdskolen. Her skal der være en udstilling om sunde madpakker i kantinen, nogle klasser skal lave figurboller, og i skolens aula vil der hele dagen blive vist opskrifter på sunde madpakker. Og lærerstaben bliver ikke glemt. Ledelsen står for et traktement på lærerværelset, så også lærernes sunde dag er sikret.