Jordskokkesuppe til forret

Fremgangsmåde Skræl jordskokkerne, og skær dem i fine stykker sammen med kartoflerne, gulerødderne, selleri, porre, ingefær, chili, og skalotteløg, hvidløg og sauter det af i en tykbundet gryde ved svag varme.

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

Ingredienser 2 kg jordskokker 2 stk. bananskalotteløg 100 gr gulerødder 100 gr selleri 20 gr ingefær 1 stk. chili 2 fed hvidløg 3 stk. bagekartoffel 1 stk. porre 2 l hønsebouillon Fremgangsmåde Skræl jordskokkerne, og skær dem i fine stykker sammen med kartoflerne, gulerødderne, selleri, porre, ingefær, chili, og skalotteløg, hvidløg og sauter det af i en tykbundet gryde ved svag varme. Hæld en liter vand på, når de er blevet lidt møre, kom evt. et bundt timianstilke i, lad det koge i ca. 15-20 min. Kom hønsefond på og lad det koge - jo længere jo bedre, stadig ved svag varme. Efter to-tre timer( det kan være nødvendigt at tilføre lidt vand engang imellem) blendes suppen og smages til med salt og peber, ønsker du en legeret suppe, tilsæt 1/2 l piskefløde og kog suppen op.