Jores Okore: Angreb koster defensivt

FC Nordsjælland vil gerne angribe med mange spillere, og det koster til tider i den defensive organisation.

Jores Okore: Angreb koster defensivt

FC Nordsjælland er ikke kun kendt for klubbens flydende, offensive spil, men også for deres stærke defensive organisation. I de seneste kampe har defensiven dog vaklet en smule, erkender forsvareren Jores Okore.

Fire mål er lukket ind i tre kampe, og det skyldes til dels, af mestrene angriber med flere folk end vanligt.

- Det koster jo lidt defensivt, når man gerne vil angribe med mange folk. Jeg føler egentlig ikke, at vi får dårligere opbakning defensivt end tidligere, men når mange angriber, bliver der plads, siger Okore.

I forhold til efteråret er der blot skiftet ud på en af de fem bageste pladser. Michael Parkhurst er skiftet til tysk fodbold, mens kantspilleren Mario Ticinovic er blevet omskolet til højre back.

- Michael var en af de defensivt stærkeste backer i Danmark, så det er et stort hul at fylde for Mario. Han har mange forcer offensivt, og han bliver hele tiden bedre defensivt, siger Okore.

- Men der er selvfølgelig nogle ting afstemningsmæssigt og kommunikationsmæssigt, som vi lige skal have på plads. Det kommer det kun i kampe, så der vil opstå småfejl hist og her.

Forsvarsprofilen peger på, at FCN ofte lukker for mange mål ind, når kampene er afgjort.

- Eksempelvis mod AGF lukker vi to mål ind, hvor kampen reelt er afgjort. Der er tale om, at vi bliver lidt for tilbagelænede, og måske mister koncentrationen en smule. Det må vi ikke, så det skal der arbejdes på at forbedre, siger Okore.

Ni gange i sæsonen har FC Nordsjælland formået at holde buret rent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.