Udland

Journalist gennembanket i Ukraine: Politikere er rasende

Ukrainske oppositionspolitikere er chokerede over, at 34-årig kvinde er blevet overfaldet og efterladt i grøft

Journalist gennembanket i Ukraine: Politikere er rasende

Et brutalt overfald på en kvindelig journalist i Ukraine har vakt harme blandt politikere i oppositionen.

Den 34-årige journalist, der skriver for det populære internetmedie Ukrainska Pravda og har deltaget i demonstrationer mod regeringen, blev overfaldet natten til onsdag og gennembanket af ukendte gerningsmænd.

Oppositionspolitikeren Vitalij Klitsjko opfordrer journalister til at gå i strejke i solidaritet med voldsofferet.

- De tæver journalister og forsøger lukke munden på dem. De ødelægger deres ret til at arbejde, lyder anklagen fra Klitsjko ifølge BBC.

- Kun kujoner og tosser uden moral er i stand til at tæve en kvinde brutalt, tilføjer han.

Også den tidligere premierminister Julia Timosjenko, der i øjeblikket sidder i fængsel, er forfærdet over den "grusomme mishandling", skriver BBC.

Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, har fordømt overfaldet og beordret sin indenrigsminister til at finde gerningsmændene.

Ifølge BBC er to mistænkte blevet anholdt, og politiet leder efter en tredje gerningsmand. Overfaldet er det seneste i en række angreb på oppositionsaktivister.

Kvinden er indlagt på intensivafdelingen efter overfaldet. Hun var på vej til Ukraines hovedstad, Kijev, da hun opdagede, at en bil fulgte efter hende.

- Chaufføren i den mistænkelige bil begyndte at presse hende ind til siden. Da hun stoppede, smadrede flere mænd bagruden på hendes bil, trak hende ud og begyndte at slå hende.

- Bagefter blev hun smidt i en grøft, lyder det fra ukrainsk politi, som tilføjer, at de "mest erfarne" politifolk er sat til at efterforske sagen.

Ifølge det internetmedie, som journalisten skriver for, blev hun indlagt med en brækket næse, hjernerystelse og adskillige knubs.

I løbet af den seneste måned har tusindvis af mennesker været på gaden flere gange i Ukraine for at demonstrere mod præsident Janukovitj, da han har været imod et tættere samarbejde med EU.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.