Journalist hjalp med at få danske piratgidsler fri

Shipcraft brugte angiveligt reporter fra Ekstra Bladet som bindeled mellem gidsler og pirater i Somalia.

Journalist hjalp med at få danske piratgidsler fri

Efter 838 dage i helvede kunne de to danske gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez tirsdag ånde lettet op. Løsesummen er betalt, og de er sammen med fire filippinske besætningsmedlemmer atter frie mænd.

Det er siden kommet frem, at Ekstra Bladet-journalisten Nasib Farah havde en central rolle i forhandlingerne og i at lukke det gabende hul i millionklassen, som skilte parterne. Det bekræfter rederiet Shipcraft over for metroxpress.

- Nasib Farah har været anvendt af vores rådgivere. Han har primært fungeret som en, der gik ind og opsnappede signaler i piratgruppen qua, at de taler samme sprog, siger Claus Bech, direktør i Shipcraft.

Han understreger dog, at Nasib Farah på intet tidspunkt har stået for selve forhandlingerne. I stedet blev han brugt som en form for konsulent og bindeled mellem to parter, der undervejs var milevidt fra hinanden.

- Der var et meget, meget stort krav fra piraterne, hvis de skulle frigive gidslerne. Det var et højt trecifret millionbeløb i kroner, siger Claus Bech.

Ifølge TV 2's oplysninger endte den samlede frikøbssum på et sted mellem 30-40 millioner kroner.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen mener, at Nasib Farahs rolle var en del mere markant, end Shipcraft-direktøren vil indrømme.

- Nasib Farah har forhandlet denne her frigivelse hjem. Han har haft kontakten til piraterne, og det er ham, som har fået prisen ned og forhandlet sig frem til, hvor udvekslingen skulle ske. Han har løst knuden, siger han til metroxpress.

Ifølge chefredaktøren kender Nasib Farah nogle af piraterne grundet sin somaliske baggrund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.