EMNER

Journalist og fotograf får karantæne fra Christiansborg

Efter at have brugt ”paparazzi-metoder” får to ansatte på Ekstra Bladet karantæne

To ansatte fra Eksra Bladet får karantæne fra Christiansborg. Foto: Scanpix

To ansatte fra Eksra Bladet får karantæne fra Christiansborg. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:En journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet får seks måneders karantæne fra Christiansborg for ”paparazzi-metoder”.

Det oplyser Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), onsdag aften.

- Vi har besluttet, at vi vil meddele Ekstra Bladet, at fotograf Anton Unger og journalist Martin Olsen i en periode på et halvt år ikke kan have adgang til Folketinget, siger han og tilføjer:

- Medmindre at det er på de offentlige tilhørspladser eller med forudgående aftale med de enkelte medlemmer.

Formandens indskærpelse over for de to mediefolk sker efter, at den konservative leder, Lars Barfoed, mandag måtte gemme sig på et kontor for at slippe væk fra de to ansatte på Ekstra Bladet.

Brød reglerne

Det har ifølge Lykketoft været et brud på de regler, der er aftalt mellem Folketingets øverste ledelse og Folketingets presseloge, om journalisters og fotografers færden på Borgen.

- Der ligger en klar aftale, hvori der står, at det journalistiske arbejde ikke må hindre medlemmer eller de ansattes mulighed for at bevæge sig rundt i huset, siger formanden og tilføjer:

- Af samme grund må der ikke opstå paparazzi-lignende tilstande, hvor fotografer og journalister jagter personer, der har tilkendegivet, at de ikke vil interviewes eller lignende.

- Og der er hos præsidiet ingen tvivl om, at reglerne er blevet brudt i det her tilfælde, fastslår han.

Folketingets øverste ledelse, Folketingets Præsidium, har onsdag diskuteret sagen efter klager fra Venstres Preben Bang Henriksen og Socialdemokraten Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.