Journalist og kameramand dræbt under live-indslag

To tv-medarbejdere i Virginia blev skudt og dræbt under et direkte indslag onsdag

Arkivfoto

Arkivfoto

VIRGINIA:En journalist og en kameramand er dræbt i Virginia, USA, hvor de onsdag morgen lokal tid var i gang med et interview på direkte tv. Det bekræfter tv-stationen WDBJ7, hvor de to dræbte var ansat.

Medier i Virginia, USA, rapporterer ifølge Reuters, at den formodede gerningsmand bag skuddrabene på to ansatte ved en lokal tv-station er identificeret, og at politi jagter vedkommende.

Virginias guvernør, Terry McAuliffe, siger ifølge Washington Post, at mistanken retter sig mod en ansat ved tv-stationen, som ifølge flere medier ikke længere er ansat på stationen.

Skyderiet fandt sted ved et område kaldet Bridgewater Plaza i byen Moneta, da en journalist og en kameramand var ude for at lave et indslag om turisme.

Under indslaget høres lyden af flere skud, hvorpå journalisten og den person, hun interviewer, skriger og forsøger at løbe væk.

Den kvinde, som journalisten var ved at interviewe, blev ifølge de foreløbige oplysninger såret ved skyderiet, skriver AFP.

Gerningsmanden er stadig på fri fod, oplyser politiet i Moneta til Reuters.

WDBJ7’s chef sagde kort efter skyderiet, at mange omstændigheder omkring det drabene fortsat var uafklaret.

- Vi kender ikke motivet. Vi ved ikke, hvem den mistænkte eller morderen er, sagde kanalchefen, Jeffrey Marks, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor meget af den blodige hændelse, der nåede ud til seerne under den direkte tv-sending.

Sekundet efter, at skuddene havde lydt, faldt kameraet til jorden. Det fangede et sløret billede af noget, der menes at være gerningsmandens ben.

Derpå blev der stillet om til den chokerede studievært i tv-studiet.

De dræbte var journalist Alison Parker, 24 år, og kameramand Adam Ward, 27 år. Begge boede i Virginia.

WDBJ7 er en del af CBS’ netværk af tv-stationer.

/ritzau/