Danmark

JP-chef har haft planer om at gå siden foråret

Ifølge JP/Politikens Hus er der ingen sammenhæng mellem den seneste sparerunde og Jørn Mikkelsens afgang.

Siden foråret har Morgenavisen Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen, haft planer om at forlade sin post. Det fortæller Stig Ørskov, administrerende direktør for JP/Politikens Hus, der ejer Jyllands-Posten.

Jørn Mikkelsen har været ansvarshavende chefredaktør siden 2008, hvor han tog over efter Carsten Juste. Mandag oplyste Jørn Mikkelsen, at han stopper og går på orlov, indtil hans fremtidige rolle på avisen er afklaret.

- Jørn Mikkelsen meddelte allerede i foråret, at han havde planer om at trække sig. Så han har givet os god tid til at tænke os grundigt om, når det kommer til at finde hans afløser, siger Stig Ørskov.

Chefskiftet kommer efter en sommer på Jyllands-Posten og i JP/Politikens Hus, hvor en større spareplan er blevet gennemført.

I forbindelse med forhandlingerne udtrykte medarbejderne på Jyllands-Posten utilfredshed med ledelsen. Der er dog ifølge Stig Ørskov ingen sammenhæng.

- Vi har haft dialogen med Jørn Mikkelsen siden foråret, så der er ingen sammenhæng. Han er til gengæld en hædersmand, som har sagt, at han ville leve op til det økonomiske ansvar, der følger med posten.

- Derfor valgte han også at stå for de besparelser, der skulle gennemføres, og han afleverer Jyllands-Posten i fin form, siger Stig Ørskov.

Hvem der overtager posten, er ikke meldt ud. Og Stig Ørskov ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvem den nye chefredaktør er, eller om der er lagt op til en ny journalistisk linje. Navnet på Jørn Mikkelsens afløser vil blive offentliggjort senere på ugen.

- Jeg synes, vi skal vente og se og lade den nye chefredaktør selv melde ud. Vi lægger vægt på, at det er den ansvarshavende chefredaktør, der lægger linjen.

På linje med andre aviser er Jyllands-Postens oplagstal faldet markant de seneste år, og det har sat økonomien under pres.

Ifølge Danmarks Statistik er oplaget faldet fra 140.000 aviser i 2007 til 84.000 i 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst