Jubi-udstilling med COLOUR

Der er gratis adgang til Kunstetagerne gennem Hobro Bibliotek.

Der er gratis adgang til Kunstetagerne gennem Hobro Bibliotek.

Mariagerfjord Kunstforening kan fejre 70 års jubilæum, og i den anledning er Kunstetagernes årsprogram en mosaik med såvel ældre som unge kunstnere.

Den første udstilling, COLOUR med værker af Helga Bønsvig, åbner lørdag sidst på formiddagen 9. januar.

Maleren er bosiddende i Hobro og maler lyriske, koloristiske og minimalistiske værker, hvor farven fungerer som et væsentligt omdrejningspunkt. Udstillingen åbnes af Annette Olesen, som er maler og underviser ved Århus Kunstakademi, oplyser Vibeke Kromann-Andersen på arrangørernes vegne Mariagerfjord Kunstforening og Kunstetagerne Hobro.

Allerede den 16. januar kl. 14 åbner den næste udstilling med de fantastiske fotografer Jette Bang & Kirsten Klein. Og sådan går det slag i slag med åbning af udstillinger i Kunstetagerne resten af året. For der er 11 kortvarige udstillinger og 3 længerevarende. Heriblandt BIE-nalen, en ucensureret udstilling for alle med tilknytning til Mariager Fjord-området, som sidste år måtte vige pladsen for Hans Henrik Lerfeldt-udstillingen, der blev vist i et samarbejde med Gl Holtegaard.

Tre af udstillingerne er besat af fire helt unge kunstnere: Ulrik Stenshøj, Maja Meisner Vendelbo og kunstnerduoen Ida Hy og Nicole Cecilie Bitsch Pedersen.

Stenshøj og Vendelbo repræsenterer den klassiske stil, mens Hy og Pedersen skubber til vores gængse forventninger om, hvad kunst er, med en lydinstallation bestående af vand, planter og lyd. Alle er de meget talentfulde.

Kunstforeningen hjælper kunstnerspirerne frem, men støtter også de ældre kunstnere såsom kunstnergrupperne Hallofoten og Kontekst. De mange udstillinger i 2016 appellerer til kunstbesøgende i alle aldre takket være det alsidige udstillingsprogram, fortæller kunstfaglig medarbejder Vibeke Kromann-Andersen.

Snart udkommer også et jubilæumsskrift med spændende nedslag i kunstforeningens 70 års historie, forsikrer formanden Søren C. Olesen. Det er skrevet af journalist Tove Skytte Erngaard og kan købes på Hobro Bibliotek i det nye år.

Arrangør: Mariagerfjord Kunstforening og Kunstetagerne Hobro

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst