Jubilæum og indvielse i Øster Hassing-Gåser Sogn

Formanden for menighedsrådet, Karen Marie Jensen foretog den officielle indvielse. Foto: Allan Mortensen
3. april 2017 09:02

Der kunne med god grund kippes med flaget den forgangne søndag i Øster Hassing-Gåser Sogn. Mens den nye sognebygning i Gandrup blev indviet, så kunne provst Jens Jacob Jensen samtidig fejre et bemærkelsesværdigt jubilæum. Han blev indsat i december 1976 og har altså fungeret som præst i sognet i godt 40 år.

Begge dele blev markeret efter alle kunstens regler. Mens dagen blev indledt med festgudstjeneste i Øster Hassing Kirke, så fortsatte fejringen i de nye rammer i Bredgade. Her er Sognets Hus opført i tilknytning til Værestedet.

Formanden for menighedsrådet, Karen Marie Jensen, indledte med at byde velkommen med et håb om, at Sognets Hus bliver til gavn for hele området. Inden hun klippede båndet for officielt at markere indvielsen, roste formanden såvel byggeudvalget som håndværkerne for et fint stykke arbejde. Byggeriet har udmøntet sig i 220 nye kvadratmeter fordelt på blandt andet multirum, depot, organistkontor, præstekontor, gang og toiletter. Multirummet er bygget sammen med Værestedets aktivitetslokale, adskilt via en foldedør. Dermed er der plads til større arrangementer.

- Det er fantastisk at være med til sådan en begivenhed, anfører Jens Jacob Jensen.

- Selvfølgelig er jeg både glad og stolt over at kunne fejre 40 års jubilæum. Men for mig har dagen måske endnu større betydning, fordi vi har taget Sognets Hus i anvendelse. Jeg håber og tror, at dette nye hus kan binde sognet endnu tættere sammen. Samtidig vil det styrke de kirkelige aktiviteter, fordi vi nu får langt flere muligheder end vi havde i den gamle konfirmandstue, tilføjer Jens Jacob Jensen.

Jubilaren ser i øvrigt tilbage på det fire årtier lange embede med stor glæde.

- Jeg var jo nyuddannet, da jeg kom. Og hvis ikke jeg havde følt mig til rette, så var jeg heller ikke blevet i alle de år. Min familie og jeg har følt os accepterede, og vi fandt for mange år siden ud af, at det er her, vi hører hjemme, konstaterer Jens Jacob Jensen.

- Da jeg tiltrådte var det som kapallan eller hjælpepræst for Verner Tranholm-Mikkelsen i det daværende Vester- og Øster Hassing Sogn. I 1983 blev sognet delt, og jeg blev så præst i Øster Hassing og Gåser. Og jeg kan kun se tilbage på mit virke med stor taknemmelighed. Der har været en god udvikling i sognet, og gennem alle årene har jeg fornemmet en god opbakning fra menigheden. Det er vigtigt, fastslår jubilaren, der i en årrække frem til 2014 også fungerede som provst i Sæby og Frederikshavn provstier.

- Jeg er fortsat provst af titel, men jeg glæder mig over at være tilbage i mit oprindelige virke som sognepræst. Jeg føler, at jeg har lidt mere tid til menigheden nu, end jeg havde i de travleste år som provst.

Jens Jacob Jensen er gift med Anette Jensen. Sammen har parret 5 børn og ni børnebørn.

Den 6. maj er der i øvrigt inspirationsdag i det nye sognehus. Her er borgere, foreninger og interessenter inviteret til at byde ind med forslag til aktiviteter i huset.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...