Brønderslev

Jubilæums-koncert

Det er 50 år siden The Pretenders blev landskendte

The Pretenders markerer 50-året for mesterskabet i Toppen af Poppen. Privatfoto

The Pretenders markerer 50-året for mesterskabet i Toppen af Poppen. Privatfoto

BRØNDERSLEV:I år er det 50 år siden Pretenders blev kåret som vinder af DR’s landsdækkende konkurrence i beatmusik "Toppen af Poppen"- datidens X-Factor.

Det, dommerne især hæftede sig ved, var Pretenders’ flerstemmige sang, som siden starten har været bandets kendetegn.

Efter en spillepause er stemmerne nu blevet poleret, vintageinstrumenterne blevet klangstemt og Pretenders er godt i gang igen.

50 års jubilæet for succesen i 1968 bliver fejret fredag 11. maj med en reception og koncert i Brønderslev, hvor gruppens medlemmer boede i 1968. Det sker på spillestedet "Den runde Pavillon" i regi af Foreningen Blaakunst ved kunstneren Ole Jespersgaard, der i samarbejde med Pretenders står for den praktiske del af arrangementet. Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv deltager med en plancheudstilling om de spændende dage i 1968, da Pretenders blev "verdensberømt" i hele Brønderslev og omegn.

Orkestret vandt konkurrencen "Favo-Hit 1967" i Aalborg, "Toppen af Poppen" i 1968 og turnerede derefter landet rundt i et par år med Eugén Tajmer som manager. Efter en pause fra 1970 samledes gruppen igen i 1972, da den indspillede en komposition af et af medlemmerne. Derefter fortsatte man i de følgende 20 år med at underholde rundt om i landet.

I 2014 blev det originale orkester igen samlet ved deltagelsen i den musikalske fejring af 50-året for rockmusikkens start i Brønderslev. The Pretenders er Danmarks ældste, aktive rockorkester.

Det oprindelige repertoire fra 1960’erne er blevet støvet af og suppleret med de bedste numre af kendte grupper og solister fra rockmusikkens start og de følgende årtier, såsom: Chuck Berry, Beatles, Hollies, Rolling Stones, The Who, Fleetwood Mac, Eagles, Doobie Brothers m.fl.

Bandets medlemmer er: Poul Vejby, forsanger og guitar, Mogens Dyrberg, trommer og cajón, Ib Dalgaard-Nielsen, forsanger og mundharpe (kom med i 1972), Martin Bøgild, guitar og sang, Jens Dalgaard-Nielsen, guitar og sang samt Sten Fuglsang, bas og sang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.