Jubilæumskunst i kirken en succes

Børglum Udstillingen markerede de første 25 år med at udvide udstillingen til Børglum Kirke

Lør­dag ef­ter­mid­dag var der først kon­cert og si­den kunst­ud­stil­ling i Børg­lum Kir­ke - hvil­ket pub­li­kum tog godt imod.


Foto: Hans Ravn

Lør­dag ef­ter­mid­dag var der først kon­cert og si­den kunst­ud­stil­ling i Børg­lum Kir­ke - hvil­ket pub­li­kum tog godt imod. Foto: Hans Ravn

BØRGLUM:Den 25. Børglum Udstilling var ikke helt som de 24 foregående - bortset fra at søgningen var som den plejer. Nemlig stor. I anledning af jubilæet var udstillingen udvidet til at omfatte både forsamlingshuset og Børglum Kirke, hvor fire af de 22 udstillere opstillede deres værker. Økonomisk var der også overskud, idet der blev solgt en del værker, budt på en miniskulptur af Claus Unger samt doneret penge til et helt særligt formål. I Børglum vil man nemlig gerne opstille en skulptur af Claus Unger. Foreløbig har Børglum Udstillingen samlet godt 30.000 kr. fra private sponsorer - og der lægges ikke skjul på, at man er meget skuffet over Hjørring Kommune, som har afvist at ville støtte projektet. - Vi har fået at vide, at man ville have været med fra starten, hvis man skulle have støttet skulpturen med kommunale kroner ... og det er vi meget skuffede over. Tror man ikke, at vi har forstand på, hvad vi vil se på i Børglum, siger Elly Gregersen fra Børglum Udstillingen. Hun mener, at Hjørring Kommune burde tage mod private initiativer fra landsbyerne med kyshånd - i stedet for at afvise dem. Børglum Udstillingen håber dog stadig, at det bliver muligt at købe skulpturen til 75.000 kr. - det kommer bare til at tage længere tid, når pengene skal findes andre steder. Børglum Udstillingen holdt åben både lørdag og søndag.