Aalborg

Jubilar fornyer sig stadig

Dagtilbud for psykisk syge markerer i år 40-års jubilæum

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Åge Andersen (tv.) og Inge Brander (i midten) har begge været ansat på dagtilbuddet i mange år. Her ses de foran Kræftværket sammen med leder Camilla Ottesen (th.) Foto: Torben Hansen

HASSERIS:Kraftværket Poppelvej, tidligere Poppelvejcentret, kan i år fejre et stort jubilæum.

I 40 år har dagtilbuddet for personer med sindslidelser og psykisk sårbare nemlig holdt til på det gamle Hasseris el- og gasværk på Poppelvej.

Selvom institutionen runder et skarpt hjørne, er stedet fortsat i rivende udvikling.

De seneste år har Kraftværket nemlig gennemgået et skifte, der betyder, at der er kommet langt mere fokus på at rehabilitere de sindslidende, så de eksempelvis kan komme i job eller uddannelse og få en identitet ud over deres sygdomsidentitet.

Der sker blandt andet gennem undervisning, aktiviteter og socialt samvær.

- Førhen var tilbud som vores set som et opbevaringssted for brugerne. I dag hjælper vi dem til at tage aktiv del i deres egen rehabiliteringsproces, siger leder Camilla Ottesen.

På Kræftværket har de en stærk tro på, at sindslidende kan komme sig helt eller delvist gennem en målrettet indsats.

Netop dette er især kommet i fokus, efter førtidspensionsreformen trådte i kraft i 2013.

Med reformen er det nemlig blevet svært for personer under 40 år at få tildelt førtidspension, og derfor øges vigtigheden af at få psykisk syge videre i livet.

Kraftværket blev oprettet på initiativ fra Landsforeningen SIND og Dansk Epilepsiforening i 1975.

Dengang var der ikke andre tilbud i Aalborg Kommune, hvor psykiske syge - og dengang også personer med epilepsi - kunne komme, når de ikke var indlagt.

Jubilæet fejres onsdag 6. maj med reception på Poppelvej 14 fra kl. 13-17. Her serveres lidt godt til ganen, og om eftermiddagen står Mygind og Niedermann for den musikalske underholdning. Alle er velkomne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.