Jublede mens søstrene græd

Tirsdag kunne en af de fem tiltalte i sagen om dødsvold mod William Lennon Davies forlade retten som en fri mand. Søstrene til William er uforstående.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Humøret var højt da en af de fem tiltalte i sagen om dødsvold mod William Lennon Davis kunne forlade retten som en fri mand. Yderst til venstre Williams grædende søstre. Foto Claus Søndberg.

Ved begyndelsen af Dommens Dag i retten i Aalborg tirsdag, hvor der skulle afsiges dom i sagen om dødsvold mod William Lennon Davies sidste år i påsken, var der fem mænd på anklagebænken. Kort efter kun fire, idet den ene, en indvandrer og medlem af Blågårdsplads-gruppen på Nørrebro i København, blev frifundet. Han var, som de øvrige begæret dømt for dødsvold og desuden udvist af Danmark, idet han ikke er dansk statsborger. Senere kunne endnu en af de fem forlade retten som en fri mand. Kørt væk med tudende horn En dansk bandidos-rocker, der blev kendt skyldig i forsøg på simpel vold efter den milde paragraf og skyldig i grov vold og vold i gentagelsestilfælde, men ikke for dødsvold. Anklageren begærede ham fængslet i ikke under seks måneder, og da han, som de øvrige, har været varetægtsfængslet siden sidste forår, kunne han forlade retten som en fri mand. Det skete i en hurtig bil med andre rockere ved rattet og under jubel og tuden i bilens horn. Samtidigt stod søstrene til den dræbte, Ayda og Ronja Lennon, og holdt grædende om hinanden foran retten. De forstår ikke, at ikke alle fem blev dømt. De forstår ikke, at sagen har været en voldssag og ikke en drabssag. Men de vil være på tilhørerpladserne igen i dag, når straffene til de fire, der er kendt skyldige, bliver forkyndt. Anklager Michael Møller Hansen går efter hårde straffe tæt på maximum for de tre, der er kendt skyldige i dødsvold. Ikke under ni års fængsel til den pakistaner, der førte kniven og tilføjede William Lennon Davies mindst 14 knivstik, samt stak en anden person på Diskotek Tiger. Ikke under otte år til de to øvrige, der er dømt for dødsvold og ikke under seks måneder til rockeren, der har siddet sin tid. Forsvarerne for de fire, der blev kendt skyldige, går efter helt andre straffe. Højst tre måneder til rockeren, der forlod retten i går. Højst seks år og seks måneder til hovedmanden, og ikke over to år til de to øvrige, der også blev kendt skyldige i dødsvold. Straframmen er 10 års fængsel. Og mens anklageren også går efter at få hovedmanden i voldssagen udvist af Danmark for bestandigt, kæmpede hans forsvarer i går for at få dommere og nævninge til at forstå, at det vil være en helt urimelig ekstra straf. Hovedmanden er født og opvokset i Danmark, her bor hele hans familie, og han kender kun til Pakistan fra ferier. Mens han under sagen har nægtet at give forklaring til retten, entrede han uden tøven vidneskranken, da det handlede om at oplyse retten om, at han ikke har tilknytning til Pakistan og ikke har en chance for at klare sig der, hvis han bliver udvist. De fires straffeattester blev oplyst for retten, og de har alle en stribe domme bag sig. Der er tale om tyveri, røveri, overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, trusler, overtrædelse af våbenloven og en lang række grove voldssager. De har alle fire tidligere været i fængsel. Ingen af de fire ønskede ordet for en afsluttende bemærkning. Straffene forkyndes onsdag klokken 13.