Jul i den gamle retssal

Masser af boder og mange besøgende ved marked i ”Retfærdigheden”

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Julebukke og nissehuer, ”White Christmas” og julegløgg anslog lørdag en munter stemning i den gamle retssal i Sæby, hvor dommer Niels Schoubye tidligere residerede bag skranken og udstedte formaninger og straf til små og store syndere.

”Retfærdigheden,” den gamle retsbygning i Algade, er blevet et aktivitets- og forsamlingssted. Det var Grethe og Grethe, med efternavnene Christensen og Hegaard, som fik ideen til et julemarked i det vinterstille ”Retfærdigheden”.

De er begge frivillige i Retfærdighedens cafe, som om sommeren er åbent hver dag,

Om vinteren benyttes cafeen kun lejlighedsvis, men lørdag sørgede Grethe Hegaard sammen med andre frivillige for, at der blev bagt æbleskiver, at der var kaffe på kanden, og at gryden med gløgg blev holdt varm.

Rundt om på gangene i det gamle dommer- og tinglysningskontor var der salgsboder med nissemænd og -koner, juledekorationer, stearinlys. glaskunst m. m.

Grethe Christensen havde fået fri fra cafeen og stod i en bod med grønne dekorationer, som hun selv laver. Hun er tidligere sygehjælper, men har taget kurser på teknisk skole i at binde blomster og lave dekorationer,

I en anden bod stod Grete Hegaards mand, Preben, og ved siden af ham Inge og Ole Nielsen fra Viborg.

De er begge pensionister og rejser rundt til julemarkeder fra slutningen af oktober til sidst i december med strikkede og syede nisser, nogle af dem siddende på bittesmå stole, ved et bord eller stående ved en savbuk, en hest, et rensdyr - altsammen savet ud af træ.

Inge og Ole hørte om markedet i Sæby via familiær relation til familien Hegaard og var straks klar til et nordjysk fremstød.

- Efter nytår begynder vi at lave ting til næste jul, fortæller Inge Nielsen, der har strikket og syet nisser gennem 20 år.

Ole laver trætingene.

-Dem er der ikke andre, der har på julemarkeder, siger han.

Han har arbejdet med møbelproduktion, og det gav smag for mere træarbejde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.