Brønderslev

Jul i rundkørsler

Kunstner Ellen Gade har skabe årets julemærke fra Lions Club

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Siden 1978 har Lions Brønderslev udgivet et lokalt julemærke. Når mærkerne kommer fra trykkeriet samles folkene bag mærke-projektet for at se det færdige resultat - her Børge Bøss (t.v.) og Ivan Ottesen (t.h.) fra Lions i selskab med trykker Christian Danielsen og kunstner Ellen Gade. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Brønderslevs julemærke er nu til salg i supermarkeder og kiosker i Brønderslev. Kunstneren bag årets mærker er Ellen Gade - og inspirationen er hentet i byens rundkørsler. Ellen Gade har som motiver valgt de karakteristiske træskulpturer samt ørnen - og skulpturerne har fået selskab af smånisser og snemænd.

Fem malerier er afbilledet på Lions-mærkerne.
- Jeg måtte jo selv bestemme, hvad motivet skulle være. Og allerede samme dag som Børge Bøss ringede fra Lions, fandt jeg ud af, hvad jeg ville. Det skulle både have noget med jul at gøre - og samtidig skulle man kunne se, at mærkerne er fra Brønderslev.
Ellens husbond Keld tog med ude for at fotografere rundkørslerne.
- Jeg har sklerose - og jeg har svært ved at gå, så derfor måtte jeg have hjælp til fotograferingen.
Siden tog de fem malerier form hjemme i atelieret på Ørstedsvej.
Ellen Gade er 65 år, og hun stoppede med at arbejde som kontoransat på Hjørring Sygehus på grund af smerter i 2000 - smerter som sklerosen var årsag til.
- Og så begyndte jeg at male.
Christian Danielsen, Brønderslev Bogtrykkeri, har trykt årets julemærke, og her kan arkerne da også købes. Lions-medlemmerne har ligeledes mærkerne til salg, og lokale virksomheder vil blive kontaktet om køb af arkene.

Salget af julemærket indbringer Lions Brønderslev et overskud på 15.000 kroner - penge, der går til velgørende formål.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.