Jul som hos mor

Juleaften i Brønderslev Kirke

Ellen og Steen Rughave er værter juleaften. Privatfoto

Ellen og Steen Rughave er værter juleaften. Privatfoto

BRØNDERSLEV:- Vi håber, at det bliver en rigtig hyggelig juleaften - ”ligesom hjemme hos mor”. Ordene kommer fra sognepræst Steen Rughave fra Brønderslev. Sammen med sin kone, Ellen, er han for anden gang vært for juleaftensfejringen i Brønderslev Kirke.

Værtsparret håber, at mange har lyst til at holde jul sammen med dem. Alle – fra hele Brønderslev kommune og omegn, er velkomne til at fejre en hyggelig og klassisk juleaften i sognegården. Juleaften er for alle: børn og voksne, unge og ældre og håbet er, at dette kan være et tilbud, som mange har lyst til at benytte sig af. I stedet for at rejse væk, sidde få eller alene, eller tage til den anden ende af landet, kan man og fejre jul i Brønderslev.

Else Hansen fra arrangementsgruppen glæder sig over, at frivillige har meldt sig til at hjælpe og de sørger for at pynte op, dække julebordet og servere den gode julemad.

Dog mangler der én-to frivillige, som vil møde ind klokken 16 og varme julemaden, som Bondestuen leverer ved middagstid. Opgaven er let at gå til og der følger en vejledning med. Når den varme mad er serveret af de andre frivillige, kan man tage hjem og holde sin egen juleaften - eller man kan deltage i julefejringen i sognegården.

Arrangementet begynder med mulighed for julegudstjeneste i Brønderslev kirke. Efter begge gudstjenester er der kaffe og juleknas i den hyggelige pejsestue før julemiddagen serveres.

Når maden er spist, tændes lysene på juletræet og den traditionelle juleaften fortsætter med julesalmer, læsning af juleevangeliet, julegaver - og mon ikke også præsten tager en god julehistorie med?

Arrangementet slutter klokken 21, og der bliver sørget for gratis hjemtransport, hvis det ønskes. Man skal selv finde ud af at komme hen til kirken og er det et problem, kan kirkekontoret være behjælpelige med en løsning.

Indbydelse og detaljeret program fås i kirkerne og hos præsterne i hele Brønderslev Kommune og ved henvendelse til Brønderslev Kirke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.