EMNER

Juleaften i Sognegården

Nogle har ikke andre at holde juleaften sammen med. Nogle er ikke i stand til at rejse langt for at holde jul sammen med familien.

Formanden for menighedsrådet ved Brønderslev Kirke, Else Hansen, savner frivillige, der vil give en hånd med til arrangementet juleaften.

Formanden for menighedsrådet ved Brønderslev Kirke, Else Hansen, savner frivillige, der vil give en hånd med til arrangementet juleaften.

Andre foretrækker en stille og fredelig juleaften. Grundene til at fejre jul i Sognegården ved Brønderslev Kirke kan være mange, og siden først i 1980'erne er der hvert år blevet serveret traditionel dansk julemiddag i for dem, som har meldt sig til på forhånd. - Der kommer typisk omkring 35, som ønsker at holde jul her, fortæller formand for menighedsrådet Else Hansen, der med et par års pause har siddet for bordende i menighedsrådet siden 1998. Stille og rolig jul - I Sognegården er det muligt at holde en stille og rolig jul uden stress. Deltagerne juleaften er typisk enlige, men der kommer også par og andre, som ikke rigtig har nogen familie. Juleaften i Brønderslev Kirke begynder med eftermiddagskaffe i Sognegårdens pejsestue. Efter julegudstjenesten i kirken, serveres der kl. 17.30 traditionel julemiddag. Bordene er smukt pyntet med hjemmelavede juledekorationer, og der er selvfølgelig mandelgaver til de heldige. Til maden serveres vin, øl eller sodavand - som deltagerne nu selv har lyst til. Efter julemiddagen bliver deltagerne samlet i foyeren, mens værtsparret tænder lysene i juletræet i den store sal. Dørene slås op, og deltagerne samles inde i salen til julesang og oplæsning af en julehistorie. Hver deltager får en julegave, og arrangementet afsluttes med kaffe og slik. Klokken 21 er juleaften i Sognegården slut, og hjemtransporten sørger Brønderslev Taxa for. I år er det tidligere sognepræst Henning Christensen og hans hustru Ingeborg, der er værter. Frivillige - Det er menighedsplejen, der inviterer til juleaften, og der er naturligvis brug for en masse frivillige hænder til at afvikle arrangementet. Nogle skal købe gaver, nogle skal lave dekorationer, nogle skal pynte juletræ, dække bord og servere. Maden kommer som sædvanligt fra Bondestuen, hvor Britt og Palle Nysted tilbereder en lækker julemiddag til os, siger Else Hansen, der meget gerne modtager henvendelser fra frivillige, som vil give en hånd med, så juleaften i kirken igen i år kan blive hyggelig.