EMNER

Julebasar ramt af ny spillelov

Hanstholm-basar må droppe tradition med skrivebøger efter afslag fra Spillemyndigheden

HANSTHOLM:En gammel vestjysk julebasar-tradition er ikke længere lovlig.

Det er tilsyneladende konsekvensen af den nye spillelov. I hvert fald har Hanstholm Idrætsforening, og KFUM-spejderne i Hanstholm fået afslag fra Spillemyndigheden på at udlodde gevinster via såkaldte skrivebøger, skriver Thisted Dagblad søndag.
Denne form for lotteri er attraktiv både i Hanstholm og mange andre steder, fordi basargæsterne kan gøre deres indsats i forhold til bestemte gevinster - og omvendt slippe for at komme hjem med noget, der ikke står på ønskesedlen.
I stedet for skrivebøger udloddes gevinsterne på Hanstholm-basaren nu i ét stort lotteri. Men det har ifølge arrangørerne betydet en omsætningsnedgang på 14.000 kroner alene på den første af de to basardage.
Afslaget fra Spillemyndigheden fik arrangørerne til at gå til bl.a. Torsten Schack Pedersen (V), folketingsmedlem i Thisted-kredsen og skatteordfører.
Han mener ikke, at de nye regler er anderledes end dem, politiet hidtil har administreret efter.
- Det giver ingen mening, at det skal drukne i bureaukrati og regler, når folk bruger deres fritid på at samle pænt store beløb til frivillige organisationer, siger Torsten Schack Pedersen.
Efter henvendelsen fra Hanstholm har han allerede været i dialog med Skatteministeriet, som Spillemyndigheden sorterer under. Men uden resultat. Nu vil han så tage sagen op med skatteminister Holger K. Nielsen (SF).
Som tidligere omtalt i NORDJYSKE Stiftstidende er tv-bingo i Aalborg også blevet ramt af den nye spillelov. Torsten Schack Pedersen har derimod ikke hørt om andre julebasarer, der er kommet i klemme.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.