Julebryggen får ekstra politi på gaden

Politiet sætter massivt ind med spirituskontrol på J-dag

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Fredag aften falder sneen. Det sker, når julebryggen frigives, og der traditionen tro fejres J-dag landet over.

J-dagen betyder, at rigtig mange mennesker drikker en kold juleøl eller flere på de nordjyske restaurationer og barer, og derfor er Nordjyllands politi ekstra opmærksomme på bilister, der sætter sig påvirket bag rattet.

Allerede fra torsdag 5. november til søndag 8. november sætter politiet massivt ind mod spiritus- og narkotikakørsel. Både før og efter julebryggens frigivelse vil poltiet altså være på gaden og udføre kontroller.

Nødvendigt med ekstra kontrol

Også sidste år markerede Nordjyllands politi og politikredse landet over årets snefald med flere kontroller og mere mandskab på gaderne. Det førte i løbet af de fire kontroldage til, at 131 personer blev sigtet for spirituskørsel landet over. Heraf var 20 involveret i færdselsulykker.

Derudover blev 63 førere sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf to var involveret i færdselsulykker.

Alkohol var involveret i 25 procent af alle dødsulykker i trafikken i 2013, og derfor sætter politiet altså igen i år ind på årets helt store drukdag.

25 års jubilæum

I år er det 25 år siden, at den første J-dag blev markeret i forbindelse med Tuborgs lancering af deres juleøl tilbage i 1990. Derefter blev det en fast tradition hvert år at holde J-dag anden onsdag i november.

I 1999 flyttede man dog J-dag til om fredagen, da arbejdsplader og skoler oplevede problemer med, at mange pjækkede torsdag, fordi de havde været ude og fejre julebryggens genkomst med manér hele natten.

Julebryggen frigives præcis kl. 20.59 fredag aften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.