Julecup for cheerleaders

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er fart over feltet, når cheerleaderne dyster mod hinanden. Men der er også en sport, som kræver masser af træning og præcision. Foto: Torben Hansen

- Go Vikings, go Vikings... Det skortede ikke på opmuntrende tilråb fra forældre og andre tilskuere, da 47 hold fra 12 cheerleadingklubber i Danmark, Norge og Sverige i weekenden dystede mod hinanden i Gigantium i Aalborg.

Men konkurrencen, som er en slags julecup, var også større end normalt, og det glædede naturligvis Tina Rugbjerg, som er formand for bestyrelsen i Jam Cheer Aalborg.

- Klubberne skiftes jo lidt til at stå for det, så det er kun skønt, at det er så mange, som har fundet vej her til Aalborg, forklarede hun.

Jam Cheer stillede selv med 120 frivillige til at tage sig af diverse praktiske gøremål, og med 900 deltagere på gulvet og 900 billetter solgt på forhånd, blev der hurtigt nok at se til.

- Der dystes jo i forskellige aldersklasser, kategorier og sværhedsgrader, så der er noget for enhver smag, mente Tina Rugbjerg.

Hun var også selv på gulvet til en lille for-sjov-opvisning, men ellers er det nu mest for døtrenes skyld, hun begyndte at interessere sig for sporten.

- Vi lider desværre stadig lidt under fordomme om, at cheerleadere kun er sådan nogen, der hepper på et fodboldhold. Men det er faktisk en seriøs sportsgren i sig selv, som kræver en masse hård træning, understregede hun.

Konkurrencen i Gigantium var både åben for små og store hold, men der var ikke mange drenge, så flertallet af deltagerne havde pyntet sig med hestehaler og skørter eller hotpants.

- I seniorrækkerne er der nu også en del drenge. For det kræver mange kræfter at kaste og gribe eller være den, der står nederst i en pyramide, forklarede Tina Rugbjerg.

På gulvet var også en del helt unge - både fra Danmark og Norge, og opbakningen var heldigvis stor uanset alder og niveau.

- Det er lidt som en stor familie, hvor alle kender hinanden på kryds og tværs fra konkurrencer andre steder i landet. Men det er også noget af det, der er det sjove ved det, for til cheerleading er alle lige vigtige, for der er jo ikke noget hold, hvis der er en, som ikke møder op, eller en der ikke kan deltage på grund af skader. Så vi passer som regel godt på hinanden, tilføjede Tina.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.