Julehandlen er for alvor i gang

Se stemningsbillederne fra Open By Christmas

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Juleforberedelserne blev for alvor skudt i gang, da handelsstandsforeningen FREDERIK fredag aften kaldte til Open By Christmas. Dagen igennem og i løbet af aftenen blev der handlet julegaver i foreningens mange forretninger.

Det ikke-kommercielle højdepunkt var, da lyset i det store juletræ på rådhuspladsen blev tændt. Byen Larvik er den glade giver, og Larviks borgmester Rune Høiseth appellerede til julefred og julero og sendte en tanke til de millioner af børn og voksne, der lever langt fra vores standard.

Vores egen borgmester, Lars Møller, ønskede også god jul, og FREDERIK’s formand Erik Sørensen ønskede god julehandel.

Derefter bølgede menneskehavet ”ned i byen”, der som sædvanligt var stemningsfuldt pyntet op. I kirken kunne man finde lidt ro, mens der i butikkerne var godt gang i julehandelen.

Lidt kongelig

Hos Kop & Kande sad den kongelige porcelænsmaler Mette Schousen og arbejdede. I bunden af hver eneste kop, tallerken, skål eller fad skriver hun sin signatur MR.

- Det er fordi mit pigenavn er Mette Rasmussen, og man laver jo ikke sit mærke om, fordi man skifter navn, fortalte hun, der har været kongelig porcelænsmaler i 22 år.

- Det er et dejligt arbejde, og det er ikke så hårdt som det var engang. Vi arbejder ikke på akkord mere, forklarede hun, der hurtigt og rutineret i løbet af en halv times tid lagde den kendte blå farve på en underkop.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.