Frederikshavn

Julehjælp sætter rekord igen i år

20 erhvervsfolk fik ringet 361.000 kroner ind til Dansk Folke- hjælp Frederikshavn i løbet af en time torsdag eftermiddag

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ditte Nielsen fra Launis Rejer i Ålbæk. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Tidligere borgmester og formand for den lokale afdeling af Dansk Folkehjælp, Erik Sørensen, har fået stor succes med at opbygge et erhvervspanel, der samler penge ind til Dansk Folkehjælp Frederikshavns årlige indsamling til brug ved uddeling af julehjælp.

Gennem årene er det blevet til over en mio. kroner til værdigt trængende i kommunen, og da 20 erhvervsfolk torsdag i blot en enkelt time satte sig ved telefonerne i Møllehuset for at ringe rundt til deres kontakter for at bede dem om at bidrage til julehjælpen, blev det samlede resultat på 361.000 kr.

- Men behovet for penge er også stort, for der forventes at komme rigtig mange ansøgninger, siger Erik Sørensen.

Han fortæller videre, at der er kommet 207 ansøgninger ind til Dansk Folkehjælp Frederikshavn, mens der sidste år var 140.

- Og akkurat som på landsplan er ansøgningstallet til julehjælp stigende. For fire-fem år siden havde vi således kun 30-40 stykker her i Frederikshavn.

Med 361.000 kroner ringet hjem af 20 erhvervsfolk torsdag i Møllehuset er der sikkerhed for, at samtlige 207 ansøgere om julehjælp i Frederikshavn kan forvente hjælp til gaver og god mad, og det glæder Erik Sørensen.

Stolt over lokalt erhvervsliv

Som formand for Dansk Folkehjælp Frederikshavn er han særdeles stolt over erhvervslivet i Frederikshavn og deres indsats for at hjælpe trængte børnefamilier.

- Uden denne times flotte bidrag kunne vi slet ikke hjælpe 207 familier i vores kommune, så enkelt er det.

- Det er dejligt at være formand for en forening, hvor der er så stort et engagement, og naturligvis vil vi forsøge at gentage succesen igen næste år, siger Erik Sørensen, der på dagen overlader det til erhvervsfolkene at bruge deres netværk for at ringe rundt og samle penge ind.

Fællesskab og genbrug

Det er ikke kun erhvervspanelet, der samler penge ind for Dansk Folkehjælp i Frederikshavn. En gruppe af frivillige sikrer, at der året rundt bliver samlet penge ind til jule- og feriehjælp til de fattigste familier i kommunen.

Der er omkring 25 frivillige i Dansk Folkehjælps genbrugsbutik på Rådhus Allé, og de yder alle en indsats for, at der bliver samlet penge ind til organisationen. Men det er ikke kun de udsatte børnefamilier, der nyder godt af genbrugsforretningen, de frivillige får også noget ud af at engagere sig i den.

- Og sidste år tjente de 170.000 kroner ind, så de trængte børnefamilier også kunne komme på en uges ferieophold, slutter Erik Sørensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden