Julehygge i Huset

Kreative kræfter solgte alt fra keramik til smykker og stik i Huset

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er brugerne af Husets værksteder, som her Tina Ferch og Lars Skov Christensen der står bag markedet, der gerne må udvikle sig til en tradition. Foto: Torben Hansen

Der var både åbent i værkstederne, cafeen og adskillige boder med hjemmelavede ting, da brugerne af Huset i Hasserisgade weekenden inviterede til julemarked.

Og selv om det - i modsætning til mange andre markeder på denne årstid - var første gang, så publikum ud til at tage godt imod initiativet.

- Vi har jo allerede et årligt kunsthåndværkermarked, så vi syntes, der manglede noget for hobbyfolket, fortalte daglig leder Cille Colberg.

Hun ser også julemarkedet som en lejlighed til at skabe opmærksomhed og interesse for de værksteder, der findes i Huset. For den slags tilbud er der - ifølge hende - ikke ret mange tilbage af i Danmark.

- Det er brugerne selv, som har stået for det meste. Så vi sørger kun for annonceringen og rammerne samt lidt julepynt, forklarede hun.

Det ny julemarked strakte sig over tre etager, og blev man træt af at kigge på keramik, glas, strik, porcelæn og smykker, var der også åbent i Husets cafe, hvor der blandt andet blev solgt varme æbleskiver i dagens anledning.

Og i værkstederne på den nederste etage var der også travlt. For eksempel med at lave MakeMake, som er en helt ny teknik til at modellere i beton.

- Jeg havde egentlig en ide om, at jeg ville starte med noget småt. Men det greb alligevel hurtigt om sig, fortalte Tina Ferch.

Hun brugte blandt andet søndagen på at ætse det sidste af den flamingoform, hun havde bygget sin skulptur op om, væk ved hjælp af acetone, og det var tungt arbejde.

- Men så skulle det også være noget, der kan holde til lidt af hvert. Så man kan sagtens bruge den udendørs bagefter, forklarede hun.

MakeMake er ifølge frivillig Lars Skov Christensen blevet vældig populært i den senere tid. Så det vil han også gerne prøve, selvom keramik indtil nu har været hans foretrukne materiale.

- Jeg kommer i hvert fald i værkstedet en gang om ugen. Men nogen gangen er det også dagligt, og i en periode boede jeg nærmest hernede, fortalte han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.