Julehygge indtager Tversted

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Julesne ved Klitgården. Privatfoto

2. søndag i advent blev det for alvor jul i Tversted. Kirken, Borgerforeningen, Klitgården og de erhvervsdrivende have sammen arrangeret en festlig julehyggeeftermiddag. Sognepræst Johan Hermann Rump holdt en familiegudstjeneste, hvor han forklarede os, hvad nogle af gudstjenestens ritualer betyder - ikke bare så børnene kunne forstå et det, men også de voksne.

- Juleevangeliet må vente til juleaften", sagde præsten, så i stedet læste han "Ugleevangeliet" af Esben Hanefelt.

Uden for kirken startede juleoptoget med Bjærgelaugets fladbåd, to hestevogne og små rideheste klædt i nissekostume. Ved plejehjemmet Mariebo gjorde hele kortegen ophold og sang to af de gode gamle julesalmer for beboerne.

Endestationen var Klitgården, hvor julehyggen bredte sig fra de udendørs boder tilført julesne, til en stemningsfuld julestue indendørs. Her var den store sal pyntet med små levende træer og boder og caféborde var placeret rundt omkring i små hyggekroge.

Lasse Rosendahl sang og snakkede med børnene om, hvorfor vi fejrer jul, og de voksne gjorde sig en god handel og nød den dejlige hjemmelavede gløgg og æbleskiver.

- Jo, nu er det Jul i Tversted, konkluderer Elsebeth Madvig fra Tversted Menighedsråd efter det vellykkede arrangement.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.