EMNER

Julehyggen går i arv i Fladbjerg

Egon Sørensen (87) lagde grunden til mange familiers juletraditioner - og satte sin egen familie i arbejde - men de nyder det

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

100 kr. for sådan et træ, lyder det resolut fra Egon Sørensen (tv), der bliver rettet af Sejr Moestrup - nej 200 kr. siger han.

Det er 50 år siden, Egon Sørensen i Fladbjerg begyndte at sælge juletræer. I dag er han 87 år, og selv om det er datter og svigersøn. Jytte og Sejr Moestrup, der står for butikken, så er han med endnu. Han opfandt et netmaskine, og senere har hans datter Jytte opfundet små lernisser, som kunderne, der kommer igen år efter år, samler på. Hele familien er engageret for at julestuen med alt, hvad dertil hører kan udstyres og bemandes. Familien glæder sig over, at det år for år er de samme kunder, der dukker op. Det er blevet en juletradition at handle træ og dekorationer i Fladbjerg. Butik og juletræssalg åbner midt i november, men allerede sidst på sommeren bliver Jytte Moestrup urolig og beder om at få knallerter og andre løse genstande ud af butikken, for nu skal der gøres klar til jul. Undervejs får familien også hjælp af naboer og venner, ægteparret kan sammen med Egon Sørensen glæde sig over, at deres børnebørn nu så småt er ved at være så store, at de også kan være med til arbejdet og til alt det sjove. Så julen og alle juletræerne kan gå i arv.