Julekomik med Sherlock Holmes

Julestemningen er så småt ved at indfinde sig på Himmerlands Teater

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Instruktør Thomas Malling har skrevet stykket og instruerer det. Han stod også bag familieforestillingen Standard tilbage i 2003.

HOBRO:Hvor tidligt bør man gå i gang med juleforberedelserne? På Himmerlands Teater i Hobro er svaret ”først i oktober måned”. Her har skuespillerne netop taget hul på læseprøverne til årets juleforestilling, ”Holmes, sweet Holmes”. Det er en krimikomedie, skrevet specielt til teatret af Thomas Malling, der også tager sig af stykkets instruktion. Teaterdirektør Susanne Sangill bød forleden holdet bag ”Holmes sweet Holmes” velkommen i den sorte teaterbygning på Hobro Havn. Hun sagde, at hun glæder sig rigtig meget til arbejdet med sæsonens første egenproduktion. - Vi står som hestene og stamper og glæder os til at komme i gang, lød det veloplagt fra teaterdirektøren. Som titlen ”Holmes sweet Holmes” antyder, spiller mesterdetektiven Sherlock Holmes - Conan Doyles kendte romanfigur - en vigtig rolle i forestillingen. Holmes og hans hjælper Dr. Watson har længe gået og savnet et godt mysterium at bryde deres detektiv-hjerner med. Samtidig, højt mod nord i det mørke Howbrow pønser den onde professor Moriarty på at afskaffe medfølelsen ved hjælp af en ny og farlig opfindelse. Opfindelsen er filmen, som var et helt nyt medie på Sherlock Holmes’ tid. I forestillingen regner Moriarty med, at han kan gøre folk sjælsrå ved at udsætte dem for barsk filmvold. - Det lyder som et tungt budskab, men det fortælles på en sjov måde, lover forestillingens instruktør Thomas Malling. De medvirkende i stykket er teatrets to ledere Finn Bredahl og Susanne Sangill samt Jacques Lauritsen og Jan Michael Senderovitz. Jane Wessely har kreeret scenografien, Carl Koytu står for lys og lyd, Jacob Rose har komponeret musikken og Peter Bonnén syr kostumer. Der venter nu skuespillerne syv ugers arbejde med at indøve rollerne. Premieren er 17. november. Derefter spiller stykket til og med 16. december. Der er mulighed for at bestille en let juleanretning, som spises inden forestillingen.

Forsiden