Julemaraton i Aalborg Øst

Klassisk julefrokost ventede de 46 løbere efter målstregen

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Feltet er klar til afgang.

AALBORG ØST: Udklædt som julemænd, julegaver, nissepiger og tv-nissen Pyrus satte 46 maratonløbere tirsdag aften Aalborg Øst i total julestemning i juli. Den 4,22 kilometer lange rundstrækning på Torupstien, Frøstrupstien, Durupstien, Astrupstien og Jerupstien holdt liv i juletemaet med asfaltbemalinger af udødelige citater fra The Julekalender, for eksempel ”That’s a good vending”, der selvfølgelig var kridtet op i et sving. Læg hertil ekstremt julepyntet hus og have - blandt andet med neonjulemand med rensdyr og kane på garagetaget og julekædebeklædte træer og buske - og galskaben var fuldendt.

- Det er imponerende at et hverdagsmarathon med start klokken 21 kan trække så mange deltagere, siger Rene Randrup Rasmussen alias Dr. Løb, der arrangerer low-tech (læs små og hyggelige) maratonløb med start og mål på privatmatriklen på Klimvej. Juleløbet var det sjette, arrangeret af René Randrup Rasmussen, der er matematiklærer på Aalborg Tekniske Gymnasium og selv ivrig løber med 54 maratonløb under bæltet, heraf de 34 i år.

Den årstids-upassende ide er udsprunget af hustruen Henriette Rasmussens 40 års fødselsdagsfest, der skal holdes i et julepyntet telt i haven om et par uger.

Feltet blev sendt afsted klokken 21 i dagslys, men med 10 rundture på ruten og dermed forbi depotet på Klimvej, hvorfra julemusikken gjaldede, opnåede de fleste løbere at kunne nyde den lysende julepynt. Løbet blev vundet af Bruno Batsberg fra Vester Hassing i tiden 3.15.03, hvilket ifølge Rene Randrup Rasmussen var en flot tid under de blæsende omstændigheder. For sine anstrengelserne fik vinderen et unikt løbetrofæ samt en flaske champagne. Sidste løber krydsede målstregen klokken 01.30.

Løberne kom fra Aalborg, Pandrup, Frederikshavn, Aars, Aarhus, Grenå og Randers. Dertil kom en enkelt løber fra Norge, som var på ferie i Danmark.

efter løbet var der julehygge med julesild, æg, karrysalat, øl, snaps, æbleskiver, gløgg og ikke mindst publikumshittet risengrød, som deltager Søren Klinsmann venligt havde lavet.

- Der blev hygget flere timer efter løbet var forbi - ret imponerende i forhold til, at mange af løberne skulle på arbejde dagen efter, siger Rene Randrup Rasmussen.

Næste maratonløb med Dr. Løb som arrangør bliver formentlig sidst i oktober med halloween som tema.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.