Julen synges ind i Hæstrup Kirke

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto: Hæstrup Kirke

Den første søndag i advent - 27. november - synges julen ind i Hæstrup kirke kl. 19.00.

- Det er blevet en tradition, som hvert år trækker mange til. Vi plejer at have næsten fuldt hus denne aften, som afsluttes med gløgg og æbleskiver, lyder meldingen fra kirkens kontor og den fortsætter:

Samtidig modtager vi lyset fra fødselskirken i Betlehem, som sendes ud i verden til glæde for alle. Lyset ankommer til en næsten mørk kirke, hvor vi sidder og lytter til dejlig musik fra Lene og orglet. Vores spejdere kommer med lyset, og alle - som har lyst - er med til at tænde alterlysene og derefter lysene i bænkerækkerne hele vejen ned gennem kirken, så vi til sidst sidder i en dejlig, varmt oplyst kirke. Lyset brænder hele aftenen og alle kan medbringe lys eller lygte og få Betlehemsflammen med hjem. Skulle man have glemt et lys eller en lygte, kan man for få kroner købe et lys i kirken.

Når lyset er tændt vil vi synge mange af de kendte og dejlige julesange og julesalmer, høre en god historie og nyde den meget smukke kirke. Efter en times tid er det tid til gløgg (eller sodavand) og lune æbleskiver og en god snak med venner, familie og naboer.

Betlehemslyset brænder i Vrejlev kirke helt frem til 1. juledag. Så man har mulighed for at få "en aflægger", hvis har glemt at få én med eller hvis man ikke kan deltage den 27. november. Man skal blot henvende sig til kirkegårdens personale, der vil være behjælpelig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.