EMNER

Julens menu i ord og billeder

Restaurant Nørlund bag inspirationsbog for decembermenuen

NØRLUND:Her i december måned bliver der ikke overraskende også kræset lidt ekstra for gæsterne på Restaurant Nørlund. Sædvanen tro serverer kokkeduoen bag restauranten en tre til otte retters aftenmenu tre ugedage fra torsdag til lørdag, alt efter appetitten hos de enkelte gæster. - På samme tid har vi som noget nyt beskrevet vores otte retters decembermenu i ord og billeder i en lille inspirationsbog på 24 sider, som gæsterne og andre interesserede har mulighed for at erhverve for et beskedent beløb. Med den i hånden har de mulighed for selv at prøve kræfter med de enkelte retter hjemme i køkkenet, fortæller kok Klaus Kalsen. Sammen med skolekammeraten fra Suldrup Skole, kok Kenneth Kragelund, står han som ejer af Restaurant Nørlund med palds til 35 spisende gæster, indrettet i den tidligere bestyrerbolig nabo til Nørlund Slot. - Det er dog mig, der har fået idéen til inspirationsbogen. Jeg har lavet tekstdelen, mens vores faste fotograf til restaurantens hjemmeside, Louise Aamann, har taget billederne. Bogens layout har indretningsarkitekt Jesper Korf Madsen stået for, og han har også sammen med sin kollega Morten Fassov tidligere stået for indretning af hele restauranten, påpeger Klaus Kalsen. Travl julemåned I lighed med kollegaer rundt i landet har kokkeduoen på Restaurant Nørlund ekstra travlt her i julemåneden, hvor hygge og samvær omkring god mad er i højsædet i lighed med gaver under jule træet 24. december. Restauranten holder derfor ekstraordinært søndagsåbent med frokosttilbud samtidigt med, at der leveres masser af mad ud af huset på bestilling alle ugens dage inklusiv en speciel pakkemenu til nytårsaften. - Men vi siger i modsætning til dengang vi havde base i Rørbæk Forsamlingshus som forpagtere nu nej til at levere mad ud af huset til store julearrangementer. Vi mener nemlig, at det vil være et forkert signal for vores restaurant, hvis vi lige pludselig begynder at levere en 10 retters traditionel julemenu ud af huset til 100 kroner per kuvert til mange festdeltagere, erklærer Kla-us Kalsen. Restaurant Nørlund beliggende i de historiske og næsten herskabelige landlige omgivelser åbnede i januar i år. Trods den landsdækkende krise inden for branchen har kokkeduoen haft så travlt, at der her i december er blevet fastansat en kok mere, Rasmus Bjørn Nielsen, tidligere Restaurant Stygge Krumpen i Aalborg. - Og jeg selv tager i januar måned på en tiltrængt tre ugers ferie, hvor jeg skal være gæstekok i Caribien på den restaurant, hvor jeg tidligere har arbejdet, fortæller Klaus Kalsen forventningsfuld.