Julens småkager bagt på beskidt fabrik

Tylstrup Kager har fået indskærpelse efter uanmeldt kontrol af Fødevarestyrelsen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STØVRING:En stor del af de millioner af pebernødder, brunkager og andre småkager, som danskerne spiser her op til jul, bliver bagt på Tylstrup Kager i Støvring. Det er sket under så uhygiejniske forhold, at fabrikken har fået en indskærpelse af Fødevarestyrelsen og mistet sin elite-smiley.

Ved et uanmeldt kontrolbesøg tirsdag 3. november fandt Fødevarestyrelsens medarbejdere en hel række forhold på fabrikken, som ikke var i orden:

Gulvet i bageriet var klattet til med dejklumper, som medarbejdere havde trådt i. Vægge omkring håndvaske var sprøjtet til med snask. Inde i bageriet flød det med tomme sække, og affaldscontainere var overfyldte.

- Det er første gang, vi har fået en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen. Nu har vi ændret vores arbejdsgange, så det ikke sker igen. Det er svært at gøre rent, samtidig med at produktionen er i gang, men fremover vasker vi gulvet, hver eneste gang vi stiller produktionen om, og vi tømmer containerne hyppigere. Desuden opstiller vi skærme omkring håndvaske, så medarbejderne ikke sprøjter op på væggene, når de vasker sig, siger Erik Bresling, direktør for Tylstrup Kager.

Tylstrup Kager producerer stort set alle typer småkager og leverer til stort set alle større supermarkedskæder i Danmark. I disse uger kører produktionen i døgndrift med treholdsskift. 15 ton småkager er den daglige produktion på fabrikken i Støvring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.