EMNER

Julepynt for fuldt blus

Familien Thomsen i Strømgade bruger lidt ekstra kilowatt i december

Når mørket sænker sig over Østervrå tændes lyset hos Benny og Edith Thomsen. Billedet er et par år gammelt, og i år bliver det - formentlig - endnu mere overdådigt.

Når mørket sænker sig over Østervrå tændes lyset hos Benny og Edith Thomsen. Billedet er et par år gammelt, og i år bliver det - formentlig - endnu mere overdådigt.

OM ET PAR uger skal Benny Thomsen i gang med at pynte til jul. For det hele skal være klar til tænding 1. søndag i advent - og i år falder den allerede 30. november. Og der er meget, der skal sættes op, når man pynter så grundigt til jul som hjemme hos Edith og Benny Thomsen, der bor i Strømgade i Østervrå. Det begyndte ellers ganske uskyldigt med en juletræskæde eller to. Men det greb om sig, og i dag kan man dårligt undgå at lægge mærke til huset, hvis man skulle komme forbi Strømgade 5 i Østervrå. Udover kæderne er der landet en kane med rener på taget, hvor de holder en lysende julemand ved selskab. - Jeg synes, det er sjovt, siger Benny Thomsen, når han skal forklare, hvorfor han brænder for julepynten. Efterhånden er der gået lidt sport i at have den flotteste juleudsmykning, for nogle af beboerne i de andre huse på vejen er også begyndt at pynte grundigt til jul. Det har ikke været noget specielt kostbar omgang at omdanne huset til noget, der er nemt at få øje på, når mørket sænker sig. Benny Thomsen anslår, at der er lyskæder og figurer for i omegnen af 4.000 kr. Det koster omkring 2000 kr. at fyre op under julepynten i den måned, det står på. Lysene bliver tændt 1. søndag i advent og slukker igen lige efter nytår. Det er penge, Benny Thomsen glædeligt giver ud. - Vi hverken ryger eller drikker, og børnene bor ikke hjemme længere, så der skal være plads til lidt sjov, mener han. - Jeg har diodelyskæder, der ikke bruger ret meget strøm, og så er de også nemme at koble sammen. Der er ikke alle de transformatorer, som der var i gamle dage. De fleste, der kommer forbi, har kun positive bemærkninger til udsmykningen. Der er enkelte, der synes, det er noget pjat, men det må de selv om. - Der er mange, der synes, det er skønt. Min kone arbejder på hjemmet, og der spørger beboerne ofte til, hvornår lysene kommer op, og om der er nyheder i år. Om der er nyheder i år, vil Benny Thomsen ikke ud med. Men noget kunne tyde på det. Han har fundet ud af, at udbuddet af pynt er langt større i Tyskland, og ægteparret når lige at komme en smut forbi Hannover, inden det går løs.