Julereception på Sæby Museum

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Forsiden på årets Sæbybog. Foto: Sæbybogen

Hele Sæby museum er pyntet op til jul og museets køkken serverer af juleglögg og klejner, når det ønsker alle gæster glædelig jul, og sige tak til venner, gæster og gode samarbejdspartnere for året der gik.

Anledningen er også, at Sæbybogen 2016 kommer på gaden, og samme dag starter Kystmuseets sit store bogudsalg med masser af gode titler til ditto gode priser.

Sæbybogen udkommer nemlig altid den sidste torsdag i november. Bogen, der produceres af Sæby Museums Forening, er fyldt med masser af spændende lokalhistoriske artikler med forskellige emner.

Hans Gregersen indleder bogen med en fortælling om fiskeriet fra Sæby - en artikel med mange billeder fra museets arkiv af havnen, sådan som mange gerne husker den. Nemlig fyldt med fiskerkuttere og liv.

Historiker Lykke Olsen, der er inspektør på Museerne i Brønderslev, har skrevet en artikel om Bedre Byggeskik og viser nogle aftryk, denne bevægelse har sat på bygningerne i Sæby og omegn. Ninna Olsen vender igen tilbage til havnen og fiskeriet med en artikel, der tager læserne med indenfor på Sæby Fiskeindustri, der indtil slutningen af 1990’erne drev virksomheden på Sæby havn.

Tidligere journalist Ole K. Petersen har travet op og ned i Minibyen og fulgt håndværkernes arbejde fra støbningen af de første små sten til opførelsen af et helt hus. Artiklen kommer omkring arbejdet med i opførelsen af det gamle Sæby i miniformat.

Sæbybogen afsluttes med anden del af Jørgen Clausager og Vivi Dybdahls gennemgang af skulpturer og mindesmærker i den gamle Sæby kommune.

Bogen er rigt illustreret med fotos fra forfatternes egne og fra Kystmuseets arkiver - endda flere i farver. Den kan købes på museet og i boghandelen efter udgivelsen, men kan med fordel bestilles til særpris på abonnement ved henvendelse til Sæby Museums Forening.

Alt dette sker torsdag 24. november kl. 14-17, år der er åbent hus på Kystmuseet i Sæby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.