Julestiv på cykel

Hver femte dansker har kørt branderten hjem på cykel, viser undersøgelse - det kan blive dyrt, advarer forsikringsselskab

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Antallet af folk, der cykler deres brandert hjem stiger med stor sandsynlighed voldsomt her i julefrokosttiden.

Det vurderer forsikringsselskabet Codan efter at en ny undersøgelse fra det uafhængige analyseinstitut YouGov.

Undersøgelsen viser, at ca. hver femte dansker jævnligt cykler i påvirket tilstand.

Undersøgelsen viser desuden, at hver tiende dansker har oplevet at komme ud for en ulykke – for eksempel på vej hjem fra en fest – fordi de tog cyklen under påvirkning af alkohol eller stoffer.

Foruroligende

- Det er foruroligende, at der blandt danskerne og i særdeleshed blandt de unge er så mange, der relativt jævnligt cykler efter at have indtaget alkohol eller andre rusmidler. Det er jo ikke kun som bilist, at ens reaktionsevne og føling med trafikken svækkes, når man er påvirket af alkohol. Det samme gør sig gældende for cyklister, der både kan være til fare for sig selv og andre. Og så er det jo i øvrigt også ulovligt, siger Marianne Dahl Steensen, direktør for privatkunder i Codan Forsikring.

Og det kan blive en dyr fornøjelse at nappe cyklen hjem i en brandert.

For hvis man som cyklist kommer ud for skader under det, der hedder ”selvforskyldt beruselse” eller ”selvforskyldt påvirkning af narkotika”, ja så kan man risikere, at forsikringen ikke dækker - hverken skader på en selv eller hvis man forårsager skader på andre

De unge værst

YouGovs undersøgelse viser konkret, at ca. hver femte dansker - 22 procent - ”ofte” eller ”ind imellem” har kørt i påvirket tilstand som cyklist.

Blandt de unge mellem 15-34 år gælder dette for hver tredje - 33 procent.

1008 danskere i alderen 15 til 64 år har deltaget i undersøgelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.