Juletrafikken er begyndt at rulle med god plads på vejene

Tidligt torsdag morgen glider juletrafikken problemfrit, men fra 11-tiden ventes det store ryk at begynde.

Torsdag er lillejuleaftensdag og dermed en af de helt store rejsedage i Danmark, når folk bevæger sig på kryds og tværs af landet for at fejre julen med familie eller venner.

Tidligt torsdag morgen er der stadig god plads til julebilisterne på motor- og landevejene. Det oplyser Vejdirektoratet klokken 7.10.

Men der går ikke mange timer, før trafikken kan forventes at blive betydeligt tættere.

- Der er ikke mange bilister ude lige nu, og vi forventer, at der vil være mest trafik mellem klokken 11 og 14, siger Mette Nedergaard, der er vagthavende ved direktoratets Trafikcenter.

Den prognose baserer Vejdirektoratet på historik og trafiktællinger gennem årene.

- De bilister, som allerede er på vej, gør lige præcis, som vi har anbefalet. Nemlig at køre hjemmefra inden klokken 11, siger Mette Nedergaard.

Senere på dagen er der ifølge hende risiko for trafikale flaskehalse. Især ved Trekantsområdet og videre op på motorvej E45 i retning af Aarhus.

- Nord for Aarhus derimod breder trafikken sig ud i flere retninger, og så bliver der igen bedre plads til bilisterne, siger hun.

At juleaftensdag i år falder på en fredag, kan give ekstra travlhed på vejnettet.

- Det skyldes, at mange har arbejdet helt op til i dag, siger Mette Nedergaard.

Hun opfordrer bilisterne til løbende at holde sig orienteret om den aktuelle trafiksituation.

- Det kan gøre på Trafikinfo.dk. Det er selvfølgelig også godt at holde øje med vejrudsigten. Der kommer måske noget sne, som kan skabe ekstra forsinkelser i dag, siger hun.

- Det er også en god idé at tune ind på P4 på sin køretur, fordi programmet kommer med trafikmeldinger, når der sker noget ude på vejene.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.