Juleudsmykning med lokal forankring

Danmarks måske største adventskrans er nu blevet sat op. Frederikshavns julebelysning er på mange måder resultatet af en stor fælles indsats

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:At pynte en hel by til jul er en stor opgave. I Frederikshavn har elinstallatørerne Emil Sørensens eftf. og Lars Hostrup allieret sig med ishockeyklubben, hvor forældrekredsen til de 14-15 årige spillere hjælper til og derved tjener penge ind til en rejse til Canada. De seneste weekender har hockeyforældrene haft travlt med at hænge juleudsmykning op, og det kulminerede søndag, da bl.a. Danmarks største adventskrans kom på plads over krydset Danmarksgade/Tordenskjoldsgade.

Lars Fanth, der sammen med Søren Jepsen er koordinator for White Hawks’ Canada-rejse, fortæller at det er en gammel tradition i klubben, at man hvert andet år sender de 14-15 årige spillere til Canada. Forældrene bruger ca. to år til at samle penge ind til rejsen, de seneste fem-seks år har op- og nedtagning af juleudsmykning været en af indtægtskilderne.

25 ishockeydrenge og 24 ledere og forældre rejser anden juledag til Toronto i Canada. Her skal drengene deltage i en ishockeyturnering, se nogle NHL-kampe og opleve lidt af Canada og USA. På turen bor de hos lokale familier, hvis børn også spiller ishockey. Nogle af højdepunkterne på turen bliver et besøg ved Niagara Falls, Hockey Hall of Fame i Toronto samt NHL-kampen mellem Buffalo Sabres og New York Islanders, der har danskeren Frans Nielsen på holdet.

Mange positive kommentarer

- Vi glæder os rigtig meget til rejsen, men vi glæder os også til at se juleudsmykningen tændt. Det har været en særlig fornøjelse at hænge julepynten op i år, fordi vi har fået så mange positive kommentarer. Folk synes, udsmykningen er pæn og ser frem til at få den tændt, siger Lars Fanth.

Montering af byens juleudsmykning forløber som planlagt, og handelschef Dan Kobberup har det helt store julesmil på:

- Vi har i hele processen oplevet massiv interesse og opmærksomhed omkring vores ambitioner med en helt særlig og stor satsning på fornyelse af byens juleudsmykning, såvel fra kunder som fra erhvervslivet. Vi har på nuværende tidspunkt indgået samarbejder med erhvervsliv, banker og fonde til en samlet sum de kommende tre år på hele 1 mio. kr. til anlægsinvesteringen. Det er en af de fantastiske styrker i byen, at vi gerne rykker sammen i bussen, når der skal foretages store investeringer i udvikling.

Flere af byens forretningsdrivende har investeret i samme type juleudsmykning til deres facader, så det samlede udtryk bliver en helhed. Det gælder bl.a. Svane Apoteket og Engsig Bog & Idé. I den nordligste ende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.