Udland

Juncker laver plan for fordeling af 120.000 flygtninge

EU-Kommissionen arbejder også på en liste over sikre lande og på en kvoteordning til fremtidige kriser.

EU-Kommissionen er ved at udarbejde en plan for, hvordan medlemslandene skal fordele yderligere 120.000 flygtninge, der allerede er kommet til Europa, imellem sig.

Det bekræfter en talskvinde for EU-Kommissionen fredag i Bruxelles, efter at EU-Kommissionen tidligere på ugen har været på to dages seminar for at forberede den nye politiske sæson efter sommerferien.

EU-præsidenten, Donald Tusk, slog torsdag til lyd for, at EU-landene fordeler mindst 100.000 flygtninge imellem sig for at lette presset på de lande, der modtager flest.

Men på EU-Kommissionens seminar har formanden, Jean-Claude Juncker, budt højere.

- Juncker foreslog at omfordele yderligere 120.000 fra Grækenland, Italien og Ungarn. Det vil være oven i de 40.000, der allerede er på bordet og handler om Italien og Grækenland, siger talskvinden, Natasha Bertaud, på et pressemøde i EU-Kommissionen.

Kommissionen er desuden ved at udarbejde et udspil til en fælles EU-liste over sikre lande, som flygtninge kan sendes tilbage til, og en permanent kvoteordning for omfordeling af flygtninge mellem EU-landene under fremtidige kriser.

Jean-Claude Junckers samlede plan vil blive præsenteret i en "state of the union"-tale, som han onsdag holder i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.