Europæiske union

Juncker ser visse fremskridt i britisk udspil

EU-Kommissionens formand udtrykker først og fremmest bekymring omkring Londons foreslåede toldregime.

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, siger, at der fortsat er "problematiske punkter" i Storbritanniens nye brexit-udspil, men han ser også visse fremskridt.

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, siger, at der fortsat er "problematiske punkter" i Storbritanniens nye brexit-udspil, men han ser også visse fremskridt.

LONDON:Der er stadig "problematiske punkter" i det nye brexitudspil fra Storbritannien.

Det mener EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

Juncker udtrykker først og fremmest bekymring om Londons foreslåede toldregime. Dette har til formål at undgå kontrol ved grænsen mellem Nordirland og Irland.

Men Juncker siger også, at der er "positive fremskridt" i det britiske forslag. EU's forhandlere vil nu granske teksten.

Det britiske forslag skal erstatte den såkaldte irske bagstopper.

Den betød, at Storbritannien - og herunder Nordirland - ville blive i EU's handels- og toldunion, hvis der ikke blev fundet en anden løsning på grænseproblematikken.

Boris Johnsons nye forslag fastslår dog, at Nordirland ikke skal være en del af EU's toldunion efter en overgangsperiode.

- Vi foreslår, at alle toldprocesser ... skal ske elektronisk med et meget lille behov for fysiske kontroller, hedder det i forslaget.

Juncker har i en telefonsamtale med Johnson budt det velkomment, at den britiske premierminister "udviser vilje til at fremme forhandlingerne" inden et EU-topmøde senere på måneden.

- Juncker anerkender positive fremskridt. Navnligt med hensyn til, at alle varer følger EU's regler og med hensyn til kontrol af varer, som kommer til Nordirland fra Storbritannien.

Johnson talte onsdag også i telefon med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og med den irske premierminister, Leo Varadkar.

Varadkar har sagt til Boris Johnson, at de nye forslag om Storbritanniens udtræden af EU ikke fuldt lever op til de mål, som der er enighed om.

Men Varadkar gør det klart, at han vil studere forslaget nærmere og konsultere EU-partnerne.

Ifølge en britisk regeringskilde vil Johnson i de kommende dage føre flere samtaler med ledere af de andre EU-lande.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst