Juni var varm og solrig - juli har været kold og våd

Ingen dage i juli har på landsplan været helt tørre, viser DMI-status. Juni i år var varmere end sidste år.

Ritzau
RASMUSSEN PER Foto: Free/Rasmussen Per
Danmark 18. juli 2016 18:01

Sommeren 2016 har indtil nu været en noget blandet affære. For mens første halvdel af juni måned har budt på varmebølge og inviteret til lange dage på stranden, har juli været kold og fyldt med regn.

Seniorklimatolog John Cappelen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har gjort status over første halvdel af sommeren.

- Sommeren har budt på lidt af hvert. I de første 12 dage af juni var der adskillige sommerdøgn med dage over 26 grader, men der har også været voldsomme skybrud med lyn og torden.

- Siden start juli har dagene været omskiftelige. Faktisk har ingen af dagene i juli været helt tørre på landsplan, siger han.

Midt- og Vestjylland har været mest ramt af regn med i alt 164 millimeter, mens Bornholm med 97 millimeter har fået mindst regn.

Og klippeøen må siges at leve op til sit navn, for indtil nu har Bornholm haft hele 415 solskinstimer, mens Syd-og Sønderjylland kun har haft 288 solskinstimer.

Generelt har sommeren dog indtil nu været varmere end sidste år med et gennemsnit på 15,6 grader. Sidste år var gennemsnittet 14 grader.

Men vådt har det været. I år er der i sommermånederne juni og juli faldet 145 millimeter regn sammenlignet med 87 millimeter sidste år.

Og solen har heller ikke vist sig meget.

- Sidste år var der 371 solskinstimer i den første halvdel af sommeren, mens der kun har været 314 i år. I juli har der indtil videre kun været 79 solskinstimer, mens der i juli sidste år var hele 162, siger John Cappelen.

Hvordan resten af sommeren bliver, er endnu svært at komme med en prognose på.

- Der kommer nok lidt tørrere og noget varmere vejr, men det bliver formentlig ikke helt stabilt. Temperaturen og nedbørsmængden kommer dog nok til at ligge på normalen, siger han.

I juli er den højeste temperatur blevet registreret på Lolland 10. juli. Her blev der målt 24,1 grader.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...