Danmark

Juni var varm og solrig - juli har været kold og våd

Ingen dage i juli har på landsplan været helt tørre, viser DMI-status. Juni i år var varmere end sidste år.

Den første halvdel af sommeren 2016 har været en blandet affære. For mens juni måned har budt på varmebølge, har juli været kold og fyldt med regn.

Seniorklimatolog John Cappelen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har gjort status over første halvdel af sommeren.

- Sommeren har budt på lidt af hvert. I de første 12 dage af juni var der adskillige sommerdøgn med dage over 26 grader, men der har også været voldsomme skybrud med lyn og torden.

- Siden start juli har dagene været omskiftelige. Faktisk har ingen af dagene i juli været helt tørre på landsplan, siger han.

Midt- og Vestjylland har været mest ramt af regn med i alt 164 millimeter, mens Bornholm med 97 millimeter har fået mindst regn.

Og klippeøen må siges at leve op til sit navn, for indtil nu har Bornholm haft hele 415 solskinstimer, mens Syd-og Sønderjylland kun har haft 288 solskinstimer.

Generelt har sommeren dog indtil nu været varmere end sidste år med et gennemsnit på 15,6 grader. Sidste år var gennemsnittet 14 grader. Men vådt har det været. I år er der i sommermånederne faldet 145 millimeter regn sammenlignet med 87 millimeter sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst