Jurist: DF's udgangsforbud bliver svært at realisere

DF-forslag er mere en politisk udmelding end et gennemarbejdet løsningsforslag, mener jurist Jacob Mchangama.

Ritzau
Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, fremlagde torsdag i BT syv forslag til, hvordan man kommer problemerne i landets ghettoer til livs. Foto: /ritzau/Olufson Jonas/arkiv
Politik 4. januar 2018 14:45

Dansk Folkepartis forslag om at indføre et udgangsforbud for unge under 18 år, der bor i landets udsatte ghettoer, bliver svært at indføre.

Det mener jurist og direktør i tænketanken Justitia Jacob Mchangama.

- Uden at have et egentligt lovforslag har jeg umiddelbart svært ved at se, at man kan komme igennem med sådan et forslag.

- Det fratager unge mennesker muligheden for eksempelvis at tage til skolefest eller gå til sport om aftenen, bare fordi de bor i et bestemt område, siger han.

Ifølge Jacob Mchangama er en bestemt adresse ikke nok til at retfærdiggøre et udgangsforbud.

- Vores bevægelsesfrihed er beskyttet i Menneskerettighedskonventionerne. Der skal være vigtige grunde til, at man indfører et udgangsforbud.

- Det kan være, hvis man er dømt for alvorlig kriminalitet eller vurderes til at udgøre en terrortrussel, siger han.

Jacob Mchangama tolker Dansk Folkepartis forslag til i højere grad at være en politisk udmelding end et gennemarbejdet bud på, hvordan man løser problemerne.

- Det virker ikke som en proportionel løsning.

- Der er allerede vedtaget vidtgående indgreb i bevægelsesfriheden for eksempelvis bandemedlemmer. Men det er folk, som er dømt for kriminalitet, siger han.

I sin nytårstale havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fokus på ghettoerne, som han ønsker afviklet helt.

DF's forslag kommer i forbindelse med, at regeringen i starten af 2018 vil fremlægge et nyt udspil, der skal bekæmpe parallelsamfund.

Ud over udgangsforbuddet foreslår DF blandt andet også massiv polititilstedeværelse i ghettoområder, fratagelse af religiøse særhensyn i folkeskoler og daginstitutioner og yderligere asylstramninger.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...