Udland

Jury frikender senator John Edwards i USA

En jury har frikendt den tidligere demokratiske vicepræsidentkandidat John Edwards for ulovlige kampagnebidrag

Jury frikender senator John Edwards i USA

Tidligere demokratisk vicepræsidentkandidat og senator John Edwards er blevet frikendt for at have modtaget ulovlige valgkampbidrag, ligesom dommeren opgav fem andre anklagepunkter, fordi nævningene ikke kunne blive enige.

Edwards blev frifundet for at have modtaget ulovlige kampagnebidrag fra støtten Rachel "Bunny" Mellon i 2008. Anklagerne hævdede, at han modtog og brugte midler fra Mellon og en anden velhavende støtte.

Pengene blev brugt under præsidentkampagnen i 2008 til at skjule over for sine vælgere, at han var utro over for sin cancersyge kone, Elizabeth, som døde i 2010.

Dommeren opgav at dømme ham i de fem andre tiltalepunkter, fordi nævningene opgav at blive enige om de komplicerede anklager om brud på finansieringsreglerne under valgkampen for fire år siden.

Nævningenes afgørelse kom efter ni dages votering og markerer endnu et dramatisk vendepunkt for den tidligere politiker, der nåede at blive demokraternes kandidat til vicepræsidentposten i 2004, inden skandalen fire år senere ødelagde karrieren.

Da dommen blev forkyndt, sank Edwards, der ikke selv afgav vidneforklaring i den næsten seks-måneder lange retssag, lettet tilbage i sin stol.

Da han kort tid efter stod foran retsbygningen i byen Greensboro i North Carolina, som han repræsenterede i senatet fra 1999 til 2005, sagde Edwards, at han aldrig havde brudt loven.

- Selv om jeg ikke mener, jeg har gjort noget ulovligt eller nogensinde har ment, at jeg gjorde noget ulovligt, så er der ingen andre, der er ansvarlig for mine synder, sagde han omgivet af sine forældre og sin ældste datter.

- Jeg er ansvarlig, og hvis jeg vil finde den person, der skal stå til ansvar for mine synder, så skal jeg helt ærligt bare se i spejlet. Det er mig. Det er mig og kun mig, sagde John Edwards.

/ritzau/Reuters