Justitsminister bakker fuldt op om politiboss

Søren Pape afviser kritik af rigspolitichef. Kritik er "faktuel forkert og misvisende", mener Pape.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

RB PLUS Pape: Hooligans skal ikke betale for politi Regeringen opgiver at sænke kriminel lavalder Justistminister, Søren Pape Poulsen Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

DANMARK:Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har fuld tillid til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Det siger han i en skriftlig meddelelse til Ritzau.

- Det billede, der i disse dage bliver tegnet af, at rigspolitichefen ikke skulle have fortalt om de vanskelige tider, som dansk politi går igennem, er faktuelt forkert og misvisende, lyder det fra ministeren.

Senest har tillidsfolk fra Københavns Politi kritiseret rigspolitichefen. De har meldt ud, at tilliden til ham er væk.

Højbjerg tager ifølge tillidsfolkene munden for fuld, når han siger, at politiet er rustet til at klare den bandekonflikt, som på det seneste er blusset op i København.

Fællestillidsmand Torben Ryttergaard fra Operativ Specialafdeling i Københavns Politi har til Berlingske sagt, at han ønsker en ny rigspolitichef.

Helt så bombastisk er udmeldingen ikke fra Michael Møller, der er tillidsmand i Københavns Politiforening. Det er den lokale afdeling af Politiforbundet, som er politifolkenes fagforening.

Men Møller understreger, at hans medlemmer ikke har megen fidus til de udmeldinger, der er kommet fra Jens Henrik Højbjerg.

- De kan ikke genkende den hverdag, han beskriver. Der mangler folk i samtlige afdelinger. I øjeblikket sidder københavnske politifolk og behandler voldssager i deres fritid for at hjælpe ledelsen, siger Michael Møller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.