Justitsministeriet går ind i Se og Hør-sag

Justitsminister Karen Hækkerup (S) vil gøre alt for at undgå en gentagelse af Se og Hør-skandalen.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) kræver en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger i kølvandet på Se og Hør-skandalen, hvor ugebladet betalte en PBS-ansat for at overvåge kendte danskeres kreditkortaktiviteter.

Det skriver hun i en e-mail til Ritzau.

- Det vækker selvfølgelig også stor bekymring hos mig, når oplysninger om brug af kreditkort og andre private oplysninger misbruges. Se og Hør-skandalen angår mistanke om meget grove brud på vores regler om databeskyttelse og kalder helt naturligt på handling.

- Den konkrete sag rammer ned i en kompleks og meget vigtig diskussion om dataregistrering og forbrugerbeskyttelse. Og der er bestemt brug for at begynde at tænke sig om.

- Jeg har derfor bedt mine embedsmænd sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet om at kortlægge beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger med videre. Jeg inviterer gerne til en politisk drøftelse, når vi er blevet klogere på sagen, skriver Karen Hækkerup

Ministeren vil ikke afvise, at der skal ny lovgivning til på området, og hun understreger, at "hun er klar til at gøre, hvad der skal til for at undgå gentagelser".

Karen Hækkerup har ellers tidligere erklæret sig tilfreds med, at politiet har indledt en undersøgelse, der skal afgøre, om der er belæg for en reel efterforskning af sagen.

Men presset fra politisk side er i ugens løb vokset. Venstres retsordfører, advokat Preben Bang Henriksen, har eksempelvis krævet handling fra ministeren.

- Hvis de ting er korrekte, er det en meget alvorlig sag. Derfor forlanger jeg, at justitsministeren omgående undersøger påstandene i pressen og bogen. Sagen bliver ikke mindre alvorlig af, at man åbenbart tjener penge fra begge sider, udtalte Preben Bang Henriksen tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst