Jutlander Bank tilfreds med driften

Fusionsbanken kom bedre ud af 2014, end ledelsen senest stillede i udsigt

Det gik bedre end ventet for Jutlander Bank.  Arkivfoto: Grete Dahl

Det gik bedre end ventet for Jutlander Bank. Arkivfoto: Grete Dahl

AARS:- Bankens indtjening fra den primære drift udgør 277 mio. kr. og ligger dermed højere end de seneste udmeldte forventninger på 250-265 mio. kr., hvilket anses for tilfredsstillende. Indtjeningen fra den primære drift opgøres som indtjeningen før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsninger mv. og skat, skriver banken blandt andet i årsregnskabet fra Jutlander Bank med hovedsæde i Aars.

Netto rente- og gebyrindtægter steg til 729,5 mio. kr. fra 451 mio. kr., hvilket primært skyldtes det forøgede forretningsomfang efter Sparekassen Himmerlands fusion med Sparekassen Hobro. Bundlinjen steg til 71,6 mio. kr. fra 6,1 mio. kr., mens nedskrivninger belastede regnskabet med 261,4 mio. kr. - en stigning på 67 mio. kr. fra 2013.

Jutlander Bank nedskrev i januar med ekstra 37 mio. kr. på landbrugskunder med effekt for 2014. Det skete som direkte konsekvens af Finanstilsynets ”julebrev” til pengeinstitutterne i december 2014.

- Udsigterne for landbrugserhvervet i 2015 er bekymrende, som følge af store prisfald på svinekød og mælk, og der hersker endvidere usikkerhed om varigheden af den igangværende krise i landbrugserhvervet, der er kraftig påvirket af handelskrisen mellem EU og Rusland, samt Kinas importstop vedrørende mælkeprodukter, konstaterer Jutlandia Bank i regnskabet.

For 2015 ventes et resultatet før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsning samt skat, på 250-275 mio. kr., eller en spids lavere end de 277 mio. kr. som driftsindtjeningen løb op sidste år.

For den lidt længere bane har Jutlander Banks bestyrelse i slutningen af januar vedtaget en ny strategiplan med initiativer, der skal styrke lønsomheden frem mod 2020.

- Strategiplanen indeholder et mål om, at banken inden udløbet af 2020 har opnået en samlet vækst i nettorente- og gebyrindtægterne på 20 pct., en årlig egenkapitalforrentning i niveauet 8-10 pct. efter skat samt en omkostningsprocent på under 50, oplyses det i årsregnskabet.

Målet for de årlige udbytter er fastsat til 20-40 pct. af årets resultat efter skat. For 2014 foreslås et udbytte på 2,5 kr. per aktie, svarende til 30 pct. af årets resultat.

/ritzau/FINANS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.