Juventus kan punktere guldkampen i Napoli

Serie A-titelkampen slutter formentlig i aften, hvis Juventus ude vinder over rivalen Napoli.

Juventus kan punktere guldkampen i Napoli

Det er nu eller aldrig for Napoli, hvis klubben vil vinde det italienske fodboldmesterskab i år.

I aften kommer førerholdet og de forsvarende mestre fra Juventus på besøg i kampen mellem nummer et og to, og hvis gæsterne sejrer, vil der med 11 spillerunder tilbage af sæsonen være hele ni point mellem holdene.

Det er lig med endnu et mesterskab til Juventus, som stadig må undvære en skadet Nicklas Bendtner. Det mener den tidligere landsholdsspiller Martin Laursen, der selv har spillet i Serie A for blandt andre storklubben AC Milan.

- Jeg vil mene, at hvis Juventus vinder over Napoli, så er de for gode til at at smide titlen væk.

- Juventus er meget stærke for tiden, så det vil være underligt. Hvis Juventus er ni point foran den nærmeste konkurrent med 11 spillerunder igen, så skal Juventus nok få skrabet de nødvendige point sammen. Sådan plejer det at gå, siger Martin Laursen.

Den vurdering er Juventus-spillerne ikke enige i. Intet bliver afgjort i aften, mener Juventus-stjernen Andrea Pirlo.

- Vi er ikke kommet til slutningen af sæsonen endnu. Kampen vil ikke garantere noget som helst uanset hvad.

- Den er selvfølgelig vigtig, men der er ikke nogen grund til at fylde opgøret med enorme forventninger, siger den 33-årige italienske midtbanespiller til avisen La Repubblica.

Holdkammeraten Stephan Lichtsteiner er helt enig.

- Der er 11 kampe tilbage efter Napoli-kampen, så den kommer ikke til at afgøre noget i forhold til titlen. Napoli har et fremragende hold og gode spillere, og det bliver ikke nemt, siger schweizeren til tv-stationen Rai Sport.

Den tidligere italienske landsholdsanfører Fabio Cannavaro, der har spillet i både Napoli og Juventus - og hvis lillebror Paolo i dag er anfører i Napoli - opfordrer aftenens værter til at give den gas.

- Juventus er til at slå i denne sæson, og derfor må Napoli-spillerne ikke holde sig tilbage af frygt for at tabe. Napoli skal satse og presse Juventus. Napoli har ikke været prangende på det seneste, så nu skal de oppe sig, siger han til radiostationen Kiss Kiss.

Napoli kommer ind til kampen med en stime på ni kampe i træk uden nederlag. Men fire af de seneste seks kampe er endt uafgjort, og holdet blev sidste uge skuffende sendt ud af Europa League allerede i 1/16-finalen.

Juventus tabte for to uger siden ude til AS Roma. Det var Juventus' fjerde liganederlag i denne sæson. Mesterskabet sidste sæson blev sikret uden nederlag. Juventus kom dog godt tilbage i sidste uge med 3-0-sejren over Siena.

Opgøret begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.