Juventus passerer magisk grænse i storsejr

Som det første hold i Italien nåede Juventus over 100 point. Det skete i 3-0-sejren hjemme over Cagliari.

19. maj 2014 01:01

Det er efterhånden et stykke tid siden, at Juventus kunne lade sig kåre som italiensk fodboldmester anno 2014, men holdet har ikke skruet ned for sejrsviljen af den grund.

Søndag passerede klubben fra Torino som det første hold i Serie A nogensinde den magiske grænse på 100 point, da det blev til en sikker sejr på 3-0 hjemme over Cagliari i sidste spillerunde.

Dermed slutter Juventus efter det tredje mesterskab på stribe med i alt 102 point for 38 kampe. Klubben vandt 33 af kampene og var dermed uhørt suveræne i sæsonen, hvor Inters hidtidige rekord på 97 point fra 2006/07-sæsonen blev overgået.

Søndagens sejr betyder samtidig, at Juventus vandt samtlige 19 ligakampe på hjemmebane i denne sæson.

Andrea Pirlo åbnede målscoringen mod Cagliari efter små 10 minutter. Det skete med en rigtig Pirlo-klassiker, et smukt udført direkte frispark, der gik i mål via underkanten af overliggeren.

Juventus har i denne sæson været begunstiget af, at klubben igen har rådet over to angribere, der kan score flere end 10 ligamål i løbet af en sæson.

Både argentineren Carlos Tévez, der blev købt i Manchester City før sæsonen, og spanske Fernando Llorente, der blev hentet transferfrit hos Athletic Bilbao, har leveret varen.

Llorente scorede til 2-0 mod Cagliari efter cirka et kvarters spil, da han sendte bolden i mål fra tæt hold. Det var den spanske landsholdsspillers 16. Serie A-mål i sæsonen.

Carlos Tévez kom ikke på scoringslisten i kampen, men han slutter alligevel sæsonen som Juventus-topscorer med 19 ligamål.

Midtbanespilleren Claudio Marchisio afsluttede målscoringen fem minutter før pausen.

Juventus slutter sæsonen med et forspring på 17 point ned til AS Roma, som ellers længe pressede mestrene.

Roma sluttede af med et 0-1-nederlag ude til Genoa, og klubben fra hovedstaden ender således sæsonen med 85 point.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...