Danmark

Jyderne får våd weekend - sjællænderne får sol

Jylland får regn, mens københavnere og andre østdanskere får solskin.

Jyderne får våd weekend - sjællænderne får sol

Weekendvejret ser skidt ud med jyske briller på. Det bliver vådt og ikke særligt sommeragtigt.

Men i København og andre steder i Østdanmark kan man til gengæld godt glæde sig en lille smule til de næste par dages udendørsklima. Her bliver det solrigt og tørt meget af tiden.

Vejrguderne har med andre ord delt Danmark i en vestlig og en østlig del, og goderne er ikke fordelt ligeligt. For begge parter gælder det dog, at temperaturerne holder sig i den kølige ende med 10 til 15 varmegrader.

- De næste par dages vejr er geografisk delt op sådan, at det gennemgående bliver med regn eller byger i Jylland, mens den østlige del faktisk ser ud til at få ganske pænt vejr med solskin og hovedsageligt også tørt vejr, siger Michael Skelbæk fra DMI.

- Der kan også komme lidt sol indimellem i Jylland, men specielt lørdag eftermiddag og aften ser rigtig våd ud, tilføjer meteorologen.

Når aftenen lakker mod enden, er der ifølge prognosen faldet 10 til 15 millimeter regn over jyderne.

Fredagen starter egentligt pænt ud med morgensolskin i Jylland, men der ligger en front og lurer ude over Nordsøen, der bølger ind over landsdelen i løbet af formiddagstimerne og kaster noget regn af sig.

Efter weekenden er der ikke megen forandring at spore i retning af det mere sommerlige. Men lidt længere fremme i horisonten, begynder det ifølge prognoserne at se mere opmuntrende ud.

- I starten af næste uge vil det fortsat være med temperaturer mellem 10 og 15 grader. Det er ikke specielt varmt, når man tænker på, at vi er i maj måned. Det bliver også ustadigt, siger Michael Skelbæk.

- Men når vi kommer frem til sidst på næste uge, så ser det ud til, at vi får sendt varme op til os fra Østeuropa. Så kan vi igen nå op på de her 20 grader, tilføjer meteorlogen fra DMI.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.